fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sutra predstavljanje knjige “Geomorfologija Bosne i Hercegovine”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Promocija knjige "Geomorfologija Bosne i Hercegovine", autora dr. Alena Lepirice, održati će se u petak, 12.10.2018. godine u Sarajevu, u 14 sati, ulica Obala Kulina bana 4. u prostorijama izdavačke kuće "Sarajevo Publishing", II kat.

Djelo je objavljeno kao univerzitetski udžbenik na 208 stranica, ali može poslužiti svakome čiji je angažman i profesionalno opredjeljenje vezano za terene Bosne i Hercegovine.

Pored što je univerzitetski udžbenik, ovo djelo može poslužiti: geolozima, prostornim planerima, urbanistima, klimatolozima, biolozima, hidrolozima, inženjerima šumarstva i građevine, turizmolozima, agropedolozima, organima uprave, višem vojnom i policijskom kadru, odnosno svima, čiji je angažman i profesionalno opredjeljenje vezano za terene Bosne i Hercegovine.

Bitno je istaći da veći dio područja Bosne i Hercegovine, do sada, nije detaljnije geomorfološki istražen. Autor je, zbog toga, naveo brojne hipoteze (naučne pretpostavke) o morfogenezi i morfoevoluciji reljefnih oblika, tako da udžbenik umnogome ima obilježje originalnog naučnog rada.

Djelo je podijeljeno u tri cjeline. Prvi dio je uvodni dio, u drugom dijelu iznesena su osnovna geomorfološka i geološka obilježja Bosne i Hercegovine i u trećem dijelu, koji je i najobimniji, opisuje se pet geomorfoloških makroregija Bosne i Hercegovine. Prezentirana makrogeomorfološka regionalizacija Bosne i Hercegovine zasnovana je na naučnim principima i postavkama kompleksne geomorfološke regionalizacije.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});