U nepunih tjedan dana dva velika priznanja HNK Mostar

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Za najbolju predstavu 3. Međunarodnog teatarskog festivala „Dani Jurislava Korenića“, u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, proglašena je predstava „Gnijezdo“ Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Predstava je autorski projekt Marine Petković Liker, koja ju je i režirala, a inspirirana je poezijom Marka Tomaša. U njoj igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Festival je tijekom osam dana trajanja ponudio devet predstava iz Bosne i Hercegovine i susjednih država, a žiri su činili: Dževad Karahasan, Adrijana Gavrić, Josip Muselimović, Larisa Sarajlić-Ramović, Matija Bošnjak, Boris Lalić i Snežana Bogićević.

Mirku Radonjiću pripala je nagrada za najbolju režiju za predstavu „Sin“, koja je ujedno osvojila i priznanje za najbolji tekst. Zapravo, prema odluci žirija nagrada je pripala Mirjani Medojević i ansamblu predstave.

Nagrada „Žan Marolt“ za najboljeg glumca otišla je u ruke Draganu Jovičiću za ulogu u predstavi „Tri sestre“, te Gordani Boban, također za ulogu u predstavi Pjera Žalice.

Dodijeljena je i nagrada „Dnevnog avaza“ pod nazivom „Avazov zmaj“ za najbolju predstavu, a pripala je predstavi „Tri sestre“, koja je rađena u produkciji Kamernog teatra 55.

Podsjećamo da je ovo drugo veliko priznanje Hrvatskom narodnom kazalištu u nepunih tjedan dana. U ponedjeljak je predstava „Preobražaj“, nastala po istoimenom djelu Franza Kafke, a u režiji Segora Hadžagića također proglašena najboljom predstavom u cjelini na 23. Festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu, priopćeno je iz HNK Mostar.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI