fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Prof. Antun Boris Švaljek – 200 invalida love ribu, a umjetnici pored njih stvaraju svoja nova djela!

Autor: Mili Marušić / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Ugledni profesor sa Akademije likovnih umjetnosti u Širokome Brijegu, Antun Boris Švaljek, proteklih dana boravio je u Zagrebu gdje je održana zanimljiva likovna kolonija uz sklopu jednog sportskog natjecanja, a po povratku u svoj Široki za portal Dnevno.ba govorio je o onome što se kroz ta dva predivna dana događalo u Zagrebu.

“Prije dvadeset godina invalidi Domovinskog rata Republike Hrvatske osnovali su svoje ribolovno društvo, te su pod pokroviteljstvom RH i Grada Zagreba proslavljajući istu odlučili obogatiti cjelokupan program i likovnom kolonijom. Ribolovci su bili oduševljeni, jer dok su oni lovili ribu mi smo slikali. To je bio jedan baš dirljiv primjer zajedništva, lijepo smo primljeni i lijepo smo se družili” – prepričava nam prof. Antun Boris Švaljek dojmove sa spomenute proslave.

Kolonija je inače imala međunarodni karakter

“Imali smo među umjetnicima jednu gospođu iz Subotice, kako oni kažu Bunjevku, dakle Hrvaticu, zatim gošću iz Ukrajine, umjetnike iz BiH, svih krajeva Hrvatske, od Dubrovnika do Slavonije. Evo ja sam kao naturalizirani Hercegovac predstavljao Široki Brijeg, došao je jedan umjetnik iz Mostara, pa jedan iz Imotskoga, dakle bilo nas je stvarno sa svih strana” – govori Švaljek dodajući kako su sami radovi, koji su nastali toga dana, otišli u humanitarne svrhe.

Ova manifestacija je kroz ta dva dana bila dosta dobro popraćena, kako kaže naš sugovornik čak pomalo iznenađujuće.

“Došli su čak i sa HTV-a što me iznenadilo budući da oni obično idu na neke druge manifestacije kao što je primjerice dizanje ustanka u Srbu” – kaže prof. Švaljek za Dnevno.ba.

Na naš upit je li se pojavio kolega Velimir Bujanec dobili smo sljedeći odgovor.

“Bujanec nije dolazio, ali je sigurno u mislima bio sa nama”.

Na ribolovnom natjecanju okupio se uistinu respektabilan broj sudionika.

“Pa bilo je oko 200 natjecatelja invalida na tom ribnjaku, jednom malom umjetnom jezeru koje je dodijeljeno braniteljima. U jezeru ima pastrmke, šarana, soma, ma svega. Nisam ih zvao u goste kod nas u Široki Brijeg, jer kada bi njih onoliko došlo bojim se da bi kod nas ovdje nestalo ribe” – u šaljivom tonu je ovaj razgovor završio prof. Antun Boris Švaljek.

Autor: Mili Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});