fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Ante Barbarić

Više od 100 umjetnika na ovogodišnjem Street Arts Festivalu

Autor: Fena

MOSTAR - Ovogodišnje izdanje Street Arts Festivala Mostar održat će se od 21. do 24. svibnja, a po broju programa i sudionika bit će najbogatije do sada, najavili su organizatori.

Više od stotinu domaćih i inozemnih izvođača sudjelovat će u uličnim performansima, intervencijama, instalacijama, koncertima, izložbama, poetskim izvedbama i radionicama ovogodišnjeg, četvrtog izdanja Festivala.

Street Arts Festival Mostar umrežava umjetnike iz BiH, regije i inozemstva te omogućava sudjelovanje afirmiranih, kao i neafirmiranih umjetnika, srednjoškolaca i svih onih čiji talent može egzistirati u okviru Street Art kulture.

“Festival je počeo 2012. skromno i spontano, a, evo, svake godine je sve veći i veći, a sve je i veći interes mladih ljudi, kako domaćih tako i stranih. Ove godine, kao i ranijih, fokus je na oslikavanju zidnih površina. Oslikavat ćemo zidove na Sjevernom logoru, u OKC-u Abrašević, na nekim lokacijama u Šantićevoj ulici, u Centru 2, Dječjem vrtiću ‘Cernica’, Desetoj osnovnoj školi, na Srednjoj građevinskoj školi, zgradi Mostarci, parku Zrinjevac…”, kazala je na konferenciji za novinare jedna od organizatorica Festivala Marina Đapić.

Austrijski ulični umjetnik Robin Abramovic najavio je kako je jako uzbuđen što će imati priliku oslikavati mostarske zidove.

“Došao sam u Mostar prvi put prije dva dana i mogu reći da sam oduševljen onim što sam vidio. Namjera mi je da svojim slikama učinim nešto što će povezati grad. Svoju radove nazivam ‘prosvjednom umjetnošću’ i mislim kako je Mostar savršeno mjesto za to što radim”, kazao je Abramovic.

Sama svečanost otvaranja Street Arts Festivala Mostar održat će se u četvrtak, 21. svibnja u prostorijama OKC-a Abrašević s početkom u 20 sati, a Festival će biti zatvoren u nedjelju navečer koncertom sarajevskog benda Gudron i beogradskog benda Straight Mickey and the Boyz, također u Abraševiću.

Detaljan program može se pronaći na Facebook stranicama Festivala https://www.facebook.com/events/1436003416714991/.

Organizatori Festivala su Vijeće mladih Grada Mostara, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru i OKC Abrašević, a ovogodišnje izdanje dio je šireg projekta Youth Art Movement, koji provodi Udruga Youth Power uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});