fbpx

Lastini proizvodi uskoro na policama marketa diljem BiH

Autor: Dnevno.ba

Proizvodi iz čapljinske Laste uskoro bi se trebali naći na policama stotinjak prodavnica širom Bosne i Hercegovine.

Najavio je ovo za Klix.ba Petar Ćorluka, vlasnik Laste, koji je kazao kako očekuje da to bude krajem veljače, te da im je cilj da prvo vide kakav će interes kupaca biti prije nego krenu sa masovnom prodajom

Trenutno se radi na završetku građevinskih radova u firmi, na asfaltiranju puta do firme i na još nekim sitnim poslovima, ali bi to trebalo biti gotovo za oko mjesec dana.

“Kad završimo sa svim tim radovima onda ćemo moći krenuti sa proizvodnjom. Testna proizvodnja je izvršena i sve je dobro prošlo, tako da u naredna dva do tri mjeseca očekujemo i veću proizvodnju za tržište. Usvojili smo recepturu i odlučili da ćemo za početak krenuti s 10 do 12 proizvoda, a neki do njih su štrudla od smokve, štrudla od čokolade, po dvije – tri vrste keksa Linđo, čajnih kolutića, napolitanki i krem štapića”, kazao je Ćorluka.

Kako bi proizvode koje će Lasta praviti, ali i one koje njegova firma Violeta već proizvodi, mogao lakše i u većim količinama plasirati na europsko tržište Ćorluka planira akviziciju jedne manje firme iz zapadne Europe.

“Još uvijek istražujemo i ispitujemo tržište. Ovako, kada se ide preko neke druge firme onda je to mnogo teže, a kada bismo imali svoju firmu tamo, preko koje bismo prodavali, bilo bi puno jednostavnije i smatramo da bi nam tako bilo mnogo lakše da uspijemo na tom tržištu”, istakao je Ćorluka.

Kazao je Ćorluka kako se i sada neki proizvodi Violete mogu naći u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Češkoj, Slovačkoj i nekim drugim zemljama, ali kako je to sve ‘stidljivo’. Međutim, kada bi imali svoju firmu tamo mogli bi ostvariti i značajniji izvoz u ove zemlje.

“Cilj nam je da povećamo izvoz iz BiH jer naši kapaciteti su ogromni i želimo to iskoristiti na najbolji mogući način”, zaključio je Ćorluka.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI