fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Avaz

Letica: ‘Vučić je inficiran antihrvatstvom još u mladosti, a kod ‘bezbradog’ vojvode Šešelja se ideološki zaokružio’

Autor: dnevno.ba

Prosvjedi u Srbiji nagnali su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo komentira Hrvatsku. Tako nas je Vučić okrivio kako se veselimo srpskoj nesreći, ali tu nije stao.

Na upit o objavi Jadranke Kosor na Twitteru kako očekuje da “vladajući M. Pupovac koji je stajao uz Vučića dok je taj uspoređivao RH s Hitlerovom Njemačkom, osudi nasilje nad građankama i građanima u Beogradu, a da predsjednik HDZ-a pokrene postupak za isključivanje Vučićeve stranke iz EPP-a”, Vučić je rekao:

“U svim zemljama Europe policije su puno oštrije reagirale. Ovdje je policija cijelo vrijeme šutjela i trpila bacanje kamenja. Ivo Davor Stier je jednom rekao – “za nas problemi nastaju dolaskom Vučića na vlast jer tada je Srbija jača”. Neka oni rade svoj posao, neka uključuju i isključuju. Gadosti koje sam pročitao u hrvatskim medijima samo pokazuje kolika je koordiniranost u napadima na našu zemlju. Ja sam zadovoljan da u Srbiji takvih odgovora nema.”

Tu opsjednutost Hrvatskom i Hrvatima za Večernji je objasnio Ante Letica iz Instituta za hibridne sukobe, bivši obavještajac i šef operative u SOA-i.

”Ta je opsjednutost stoga što je Vučić na liniji velikosrpstva. Inficiran je time još u mladosti, u navijačkim skupinama, bio je član Delija, ondje se zarazio stvarnim antihrvatstvom, nakon toga se angažirao kod “bezbradog” vojvode Šešelja, gdje se zaokružio ideološki, a djelovanjem u srpskoj Radikalnoj stranci, potom kao ministar informiranja kod Slobodana Miloševića, zatim kao član najužeg vrha Radikalne stranke, pa kao predsjednik Republike. Njegovo antihrvatstvo i njegova opsjednutost imaju povijest i toliko vidljiv razvojni put da ga nitko ne može negirati i to je nepopravljivo”, kazao je Letica.

”Njemu je Hrvatska problem kao država. Smatra da je Hrvatska glavni remetilački faktor u njegovu nastojanju da se nametne kao regionalni lider na zapadu Balkana”, dodao je Letica.

To što se Vučić više bavi Hrvatskom nego Kosovom, Letica objašnjava time  jer je s Hrvatskom sve riješeno, osim pitanja granice na Dunavu, i tu više ne može ništa, a Kosovom se ne može baviti više zato što pregovara sa SAD-om i EU kako i na koji način riješiti to pitanje.

”Želi biti novi Obilić, a ne Vuk Branković. A prije će biti Vuk Branković”, smatra Letica.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});