fbpx
Foto: Fena

Lidija Bradara: Vjerujem da Hrvatski kandidat može pobijediti ako ne bude prevelikog inženjeringa bošnjačkih stranaka

Autor: Dnevno.ba

Danas se održava Summit Europske pučke stranke. Bradara je rekla da je jako važno da za istim stolom sjede Bakir Izetbegović, lider SDA i Dragan Čović, lider HDZ.

Hoće li se na vrijeme osigurati novac za izbore, kako HDZ vidi novi preustroj BiH, zašto stranka koja zastupa europske vrijednosti ne usvaja i europske zakone u bh. institucijama? Neka su od pitanja za Lidiju Bradaru, izaslanicu u Domu naroda BiH (HDZ).

Legitimno predstavljanje

Danas se održava Summit Europske pučke stranke. Bradara je rekla da je jako važno da za istim stolom sjede Bakir Izetbegović, lider SDA i Dragan Čović, lider HDZ.

“Sastanci Europske pučke stranke su na najvišoj razini, kao najjače stranke u Europskom parlamentu, jako važni. To je prilika da predsjednik HDZ i drugi predstavnici, trebalo bi ih biti više, ali u ovom slučaju gospodin Izetbegović i naš predsjednik su u Roterdamu. Trenutačno su na dnevnom redu uvodne rasprave, raspravlja se o budućnosti EU, ali i o budućnosti BiH. Jako je važni da se obojica nalaze za istim stolom”, navela je Bradara.

Očekuje li da se u rezoluciju uključi i pitanje legitimnog predstavljanja, pitao je voditelj N1 Boris Brezo.

“Ne znam koliko nama može pomoći rezolucija, ali ako će rezolucija EPP-a pomoći partnerima u BiH, koje su pridružene članice i promatrači EPP-a onda je to važno. Svaki napredak zajedničkih stajališta o budućnosti BiH je dobrodošao“, rekla je.

Govoreći o Rezoluciji Bundestaga, kazala je: “predsjednik Čović nije rušitelj BiH. To su slobodne procjene, zlonamjerne kvalifikacije, to je naručeno, što je to predsjednik Čović uradio da ruši BiH”.

Još se ne zna kandidat

Rekla je da se HDZ zalaže za konsocijacijski model i federalizam u BiH.

“Ova zemlja nije funkcionalna i postoji niz načina kako se može promijeniti”, rekla je Bradara.

Kazala je i da HNS ide na izbore, a kandidata će na vrijeme priopćiti javnosti.

“Vjerujem da može pobijediti ako ne bude prevelikog inženjeringa bošnjačkih stranaka. Stranka nije još razgovarala o kandidatima”, kazala je, dodajući:

“Kandidaturu Željka Komšića sadašnjeg člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda neću komentirati, puno govore stanke koje stoje iza njega, načini na koji se deklariraju”.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI