fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Livanjski HDZ BiH iz stanja šoka prešao u stanje kolektivnog poricanja realnosti

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Umjesto da "stanu na loptu" i racionaliziraju katastrofalnu situaciju koja ih je zadesila, livanjski HDZ BiH u Županijskom odboru ove stranke svojim potezima neumoljivo radi na vlastitom političkom samoubojstvu.

Jedino tako se može interpretirati njihov posljednji potez kada su kao odgovor na smjenu njima odanih članova Skupštine Hercegbosanskih šuma, preko zaključaka Županijskog odbora dali ultimatum tomislavgradskom HDZ-u da u Skupštini HBŽ-a, gdje ovi imaju većinu, povuku odluku o smjeni i podrede se Županijskom odboru. Stranačkom tijelu na kojem ih nazivaju frakcijom, a oni imaju većinu u Skupštini, šest od sedam zastupnika HDZ-a BiH, i najviše članova u Županijskom odboru stranke.

Obzirom da su frakcije stranačke manjine koje nemaju potencijal za prevlast, pitanje je tko je tu frakcija, a tko ne.

Sve ovo ima simptome da je livanjski HDZ prešao iz stanja šoka u stanje kolektivnog poricanja realnosti s popratnim suludim ispadima.

Kako drukčije shvatiti zahtjev moderatora njihove posljednje presice i bivšeg lokalnog predsjednika Mladeži Ivice Vukadina, da novinari prije objave materijale pošalju na pregled u stranku.

Ili ponovni poziv Mostaru, kao jedna od točka zaključaka Županijskog odbora, da se uključi u arbitražu oko podjela u stranci, nadajući se intervencije zamjenice predsjednika stranke Borjane Krišto.

Na ovakav način svi, uključujući i Krišto, priznaju da su nesposobni za rješavanje nastalog problema i da je jedino rješenje upravo njihova smjena, navodi se u priopćenju Draška Dalića, predsjednika Županijske neovisne liste i zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});