fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LJETO U LIVNU: Ne zaslužuje to Bistrica

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Osvrćući se na ljeto u Livnu lijepo je bilo vidjeti da je sve je veći broj posjetitelja, turista koje su privukle prirodne ljepote, prelijepe rijeke i planine u naš grad i kraj.

I uglavnom svi se dive onome što nam je Bog dao. No, mnogo toga što nam je od Boga dano i ostavljeno u naslijeđe, ostavljeno je na brigu i gospodarenje gradskoj vlasti.

Nažalost!

S ciljem da se na vrijeme bar nešto riješi i poboljša za sljedeće ljeto i nove turiste dotaknut ćemo ovaj put samo jedan primjer!

Livno je možda rijetki primjer grada koji se okrenuo od svoje rijeke.

Naime, ono što bi trebalo biti jedan od najjačih turističkih aduta ovog grada je prostor uz rijeku Bistricu i sama lokacija oko izvora.

Posebno negativan dojam na posjetitelje ostavlja baš prostor uz rijeku Bistricu od mosta kod hotela Dinara do kamenog mosta na Bistrici gdje je stanje u najmanju ruku nezadovoljavajuće.

Dio koji se i rješava u donjem dijelu korita, rješava se takvim tempom da gotovo nije vrijedno spomena. Stanje korita rijeke oko Foruma je odavno alarmantno.

Umjesto uređene šetnice i uređenog okoliša imamo u potpunosti zapušten i zanemaren prostor koji ne služi ničemu, legla raznih štetnika, divlje deponije neodgovornih pojedinaca i drugih opasnosti za prolaznike.

Navedeni prostor već odavno je planiran da se uredi i da bude jedinstvena šetnica koja vodi k izvorištu Duman koje će okupljati zainteresirane građane, ali i posjetitelje Livna.

No i to je očito projekt kojeg su istisnuli s liste prioriteta zbog „puno važnijih“.

Loše gospodarske prilike nisu razlog ovakvog stanja već odraz prije svega nezainteresiranosti i nebrige pojedinih vlasnika i same lokalne samouprave. Osnovno uređenje ovih prostora ne traži velika sredstva, a organizirane privatne akcije građana i nekih pravnih subjekata oko uređenja samo nekih mjesta potvrda su toga.

Stalna briga, neprestano održavanje i unaprjeđenje postojećeg stanja, kako na tom prostoru tako i na ostalim dijelovima grada, nije ništa manje vrijedno od izgradnje novih sadržaja.

Umjesto velikih i ispraznih obećanja o gradnji gradskog bazena, sportskog kompleksa, gradske tržnice i sličnih sadržaja prioritetno je potrebno iznaći načine za održavanje postojećih objekata i njihovo potpuno stavljanje u funkciju čime bi se doprinijelo njihovoj samoodrživosti, ali i obogatili turistička sadržaji.

Stanje u kojem se nalazi objekti i okolni prostor uz Bistricu posljedica je nebrige, nemara mjerodavnih za uređenje i dovođenje prostora, ako ne u funkcionalno, onda bar u sigurnosnom smislu zadovoljavajuće stanje.

Ovakva situacija spontano nameće zaključak da je ovaj izuzetno bitan segment u funkcioniranju gradske uprave možda u rasulu ili pak neznanju ili još najgore u nehtjenju.

Potvrdu navedenog, možete vidjeti na priloženim fotografijama, navodi se u priopćenju Draška Dalića, predsjednika Županijske neovisne liste.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});