fbpx
Foto: Fena

LONČAR REAGIRAO NA LJUTNJU IZ NAŠE STRANKE: Da imaju poštovanja neradni dan bi bio i u Sarajevo

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik HDZ-ove mladeži Mate Lončar reagirao je na ljutnju iz Naše stranke. Oni su, naime, bili ljuti jer je Županija Zapadnohercegovačka ponedjeljak proglasila neradnim danom radi obilježavanja svehrvatske državnosti. Ta županija ima gotovo pa stopostotno hrvatsko stanovništvo i većina njenih građana ima (i) hrvatsko državljanstvo stoga je potpuno legitimno da slave hrvatske državne blagdane.

Reakciju Lončara na navode Naše stranke gdje se Hrvatsku proziva za UZP koju je dao Večernjem listu prenosimo u cijelosti:

“Frustriranost Naše stranke čije vodstvo vjerojatno i ne zna od koliko općina i gradova je sastavljena Županija Zapadnohercegovačka je dovoljan pokazatelj čije navode treba komentirati.

Uz elementarno neznanje vjerojatno nikada nisu ni bili u Posušju ili Ljubuškom. Kad iziđu dalje od Sarajeva valjda će i oni dočekati svojih 5 minuta. Bar takvo što bi im dalo onaj minimum prava da iznose ovakve sulude komentare i upućuju pozive stanovnicima Županije Zapadnohercegovačke.

Nebuloze o etničkim čišćenjima da i ne spominjem, za razliku od Sarajeva koje je, nažalost, bez sumnje etnički očišćena sredina, ali o tome nikada nećemo čuti ni riječi od velikih “građana”.

U zapadnoj Hercegovini kroz povijest dominantno žive Hrvati, a svi ostali narodi su uvijek bili dobrodošli da žive zajedno s nama. Znamo jako dobro što je naš narod činio da spasi Bosnu i Hercegovinu, te obrani svoj dom.

Uz očigledno neznanje povijesti države u koju se toliko zaklinju, ali i povijesti Županije Sarajevo, upravo bi današnji dan trebao biti neradni i u ovoj sredini.

Hrvatske snage HV-a i HVO-a spasile su Sarajevo od deblokade i stradanja još većeg broja ljudi.

Ponavljam, da imaju osnovnog znanja o nečemu što nije bilo tako davno ili makar poštovanja prema činjenici tko je sudjelovao u spašavanju Sarajeva danas bi neradni dan bio upravo u glavnom gradu ove države.”

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI