fbpx
Foto: Fena

Mario Karamatić pitao Novalića: “Smatrate li nas budalama ili ne poznajete procedure donošenja zakona”

Autor: Dnevno.ba

Početak današnje, prve redovite sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH bio je rezerviran je za pitanja i inicijative zastupnika.

Među prvima pitanje je predsjedniku Vlade FBiH postavio zastupnik HSS-a Mario Karamatić.

„Budući da je premijer Novalić govorio da ukoliko do kraja protekle godine ne usvojimo Proračun, pored ugrožavanja financijskih tokova, da će se povećanja mirovina i plaća morati isplaćivati retroaktivno. Mene zanima smatra li nas Novalić budalama ili nakon toliko godina u izvršnoj vlasti ne poznaje procedure donošenja zakona. Dom naroda Parlamenta F BiH u vrijeme slanja Proračuna u proceduru još uvijek ni bio ni konstituiran“, pitanje je zastupnika Karamatića.

Podsjećamo, Vlada FBiH kao predlagatelj Prijedlog proračuna FBiH za 2023. godinu u parlamentarnu proceduru, po žurnoj proceduri, uputila je zadnjeg radnog dana u prošloj godini, 30. prosinca, uz izjave predsjednika Vlade F BiH Fadila Novalića da je za kontinuitet redovitih isplata i povećanje mirovina i plaća nužno Proračun usvojiti do kraja godine iako jedan od domova u to vrijeme nije bio ni konstituiran.

Usvoji li Parlament F BiH Proračun do kraja mjeseca niti jedan financijski tok u Federaciji BiH neće biti ugrožen, a bit će omogućeno i planirano povećenja mirovina.

Dakle, niti jedna od Novalićevih prijetnji nije imala osnove te ga je Karamatić podsjetio kako su zastupnici toga svjesni, ali i da bi i on sam to morao znati.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI