fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mašić reklamira “Lijanovićev pršut” i vrijeđa Delića – Mi smo jarane ovdje svi za Nermina!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Iako je nakon smjene na čelu SDP-a 2015. godine najavljivana velika demokratizacija stranke, u vodećoj lijevoj opciji u FBiH nastavljeno je s praksom samovoljne bahatosti, kršenja svih procedura i normi pristojnog ponašanja te brutalnog obračunavanja sa svakom vrstom opozicije i drugačijeg mišljenja. Oni koji su nekoć služili kao udarna pesnica Lagumdžije u obračunu s neistomišljenicima, prvom zgodnom prilikom su mu zabili nož u leđa, ali su s jednakom žestinom i poltronstvom, zloupotrebljavajući svoje pozicije, nastavili da služe novom stranačkom šefu Nerminu Nikšiću.

To se u prvom redu odnosi na sarajevski trojac Sašu Magazinovića, Irfana Čengića i Damira Mašića, koje Nikšić posljednjih mjeseci koristi kao okosnicu u obračunu sa svojim suparnicima unutar stranke. Iako su im glasači na izborima poslali jasnu poruku kada je u Kantonu Sarajevu SDP doživio potop, a Nermin Nikšić za predsjednika stranke osvojio sramotno mali broj glasova zbog čega je preko kompenzacijske liste suprotno volji glasača na kraju ušao u Parlament, to ni za promil nije smanjilo bahatost i samovolju dotičnih persona.

Tako posljednjih tjedana, mimo svih demokratskih procedura, otvoreno zloupotrebljavajući svoje funkcije unutar stranke te ucjenjujući članstvo, otvoreno lobiraju i „namještaju“ pobjedu Nikšiću nad predstojećem stranačkom Kongresu. Najnoviji skandalozan istup u tom pogledu priredio je politički direktor SDP-a Damir Mašić koji je na uljudan poziv načelnika Lukavca i kandidata za predsjednika SDP-a Edina Delića da prisustvuje njegovom stranačkom skupu, neotesano odgovorio:

„Pogriješili ste broj. Ja sam član SDP-a, a ne SDA. U Sarajevu Delić i njemu slični nema šta da traže jer smo mi svi kolektivno na pravoj strani, dakle uz Nermina“.

Pored ove skandalozne zloupotrebe svoje pozicije, zanimljiva je hrabrost Mašića da poručuje tko ima a tko nema šta tražiti u Sarajevu, s obzirom da se on u ovaj grad preko skupštinske klupe doselio iz Gračanice, dok je za vrijeme rata u BiH boravio u Srbiji.

Pored toga, prema informacijama koje posjeduje Slobodna Bosna, Mašić već danima lobira za izbor Nikšića i tako što članovima partije šalje sms poruke u kojima ih poziva da glasaju za njega na predstojećem Kongresu. I to vjerovatno radi nabijajući telefonske troškove centrali svoje stranke. Naime, Slobodna Bosna dobila je potvrdu da su telefonski brojevi u centrali SDP-a na sarajevskoj adresi Alipašina 41 prijavljeni kao osobni brojevi Damira Mašića i njegove supruge. Valjda mu je poslanička plaća u Federalnom parlamentu premala da bi pokrio svoje telefonske troškove, pa ih podmiruje preko stranke koja se nalazi u milijunskim dugovima, a radnici joj već mjesecima ne primaju plaću, navodi Slobodna Bosna.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});