fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Medijski napadi na institucije RS-a organizirani i planirani, kako bi se pažnja skrenula s kriminala u institucijama u F BiH!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

BANJA LUKA - Nakon što je portal Dnevno.ba, prije tri dana prvi objavio informaciju, da je Davor Dragičević po nalogu odlazeće američke veleposlanice u BiH Maureen Cormack u noći na 30./31. 12. 2018. godine od strane stranih tajnih službi, koji su u noći 30. 12. 2018. godine boravili u Banja Luci, hitno iz Banja Luke prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu Maureen Cormack prebačen u jednu zemlju regije, još uvijek demanta od strane Američke ambasade u BiH nema, a pisanja i saznanja portala Dnevno.ba pokazuju se točna.

Stanivuković imao plan da sa grupom „PRAVDA ZA DAVIDA“prisilno upadne u RTRS!

Nakon što je MUP Srpske raspisao potjernicu za Dragičevićem, usljed čega je bio nedostupan organima Srpske, mnogi su „jahali“ na tezi, nakon misterioznog nestanka Davora Dragičevića, da je Davora Dragičevića, aktualna vlast u Republici Srpskoj u noći na 30./31. 12. 2018. godine, otela, a potom, navodno, kao i Davida Dragičevića smakla, ipak pokazalo se da ništa od takvih špekulacija/tvrdnji nije točno.

Portal Dnevno.ba je, još prije tri dana objavio vijest, da jeupravo plan prebacivanja Dragičevića u jednu zemlju regije (nama poznatu) i bio to, da se njegovim misterioznim nestankom, optuži aktualna vlast u RS-u i forsira u medijima teza, da je „vlast u RS-u ubila Davora Dragičevića“, s ciljem daljnje kompromitacije i diskreditacije RS-a i njezinih institucija, a što je ovakav plan postojao još u osmom mjesecu prošle godine. Da je ovo točno i da se ciljano ide u tome smjeru, pokazuju i raniji medijski natpisi Slobodana Vaskovića s upitom: „Mile gdje je Davor“!

Dana 06. 01. 2019. godine, bloger Slobodan Vasković, objavio je na svojoj Facebook stranici tekst pod naslovom: „Pitanja za Dodika – Gdje je Davor, planirate li da ga ubijete; MILE, GDJE JE NESTAO DAVID NAKON 02 ČASA 32 MINUTA 41 SEKUNDU? MILE, DA LI JE DAVID OTET U NAJSTROŽEM CENTRU GRADA“?

U tome tekstu, Vasković ide dalje i pita predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika: „Mile, pošto ti sve znaš, a ukidaš uskoro Okružno Tužilaštvo (MUP RS si već ukinuo i pretvorio u Stranačku Miliciju – Huntu, koju predvodi Dragan Lukač) red je da odgovoriš gdje je Nestao Davor Dragičević i da li planirate da ga ubijete, kao što ste ubili i njegovog sina Davida“ – navodi Vasković u svome pitanju.

Samo dan kasnije, točnije 07. 01. 2019. godine, Slobodana Vaskovića pogodio je „grom iz vedra neba“. Javio se Davor Dragičević danas u medijima, kako i sam i reče „živ i zdrav“, a nakon što je portal Dnevno.ba otkrio, da je isti po nalogu američke ambasadorice Maureen Cormack sklonjen u jednu zemlju regije, pa je plan „jahanja“ na tezi, kako ga je navodno vlast u Srpskoj otela, a potom smakla, propao. Dragičević nije imao izbora, nego da se javi. Nije ga oteo ni Dodik, ni policija RS-a, ni Ćulum, ni Ilić, jer je Dragičević Davor sam otišao, slijedom čega se nazire razuman zaključak, da su Vaskovićevi tekstovi plod proizvoljnih konstrukcija, ničim potkrijepljenih, niti na dokazima utemeljenih i imaju za cilj, da čitateljstvo održe u zabludi.

Predsjednik Milorad Dodik je ranije ustvrdio, da su „članovi grupe „Pravda za Davida“ bili suočeni s odlučnim odgovorom državnih institucija koje nisu dozvolile da to prođe bez reakcija, pa su pobjegli, kao što je i Davor Dragičević, što pokazuje da on bježi od saznanja da je prekršio zakon“ – ustvrdio je Milorad Dodik, te nadoda da su”neki od njih organizovali tajne sastanke, za koje smo tek saznali od njihovih učesnika, na kojima su planirali kako da se zauzmu institucije Republike Srpske i da, po njihovoj terminologiji, izvrše državni udar i pokušaju da preuzmu vlast” – zaključio je Dodik.

Nije mi namjera ovdje nikoga ni braniti, niti optuživati, već prvenstveno želju izraziti, da ubojice mladića Davida i Dženana odmah i bez odlaganja pravdi budu privedene, ali se pak sa druge strane priznati mora, da je slučaj „Dragičević“ svakovrsnim dezinformacijama bombardiran, koje dezinformacije su na nesumnjiv način, ne pomogle, već odnemogle i otežale dokazivanje svim organima, koji u postupku sudjeluju, a javnost je dovedena pred takvo stanje, da više „ne zna šta da misli“!

Republičko javno tužiteljstvo: Vasković nema relevantnih saznanja, već samo konstrukcije!

Podsjećanja radi, prije mjesec i pol, Republičko javno tužiteljstvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala je objavilo vijest, da neće narediti sprovođenje istrage, povodom napisa Slobodana Vaskovića na blogu, protiv pojedinih službenika MUP-a Republike Srpske zbog krivičnog djela teško ubojstvo na štetu Davida Dragičevića, jer nema osnova sumnje da su prijavljena lica učinila krivično djelo. Riječ je o načelniku Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Srpske Darka Ilića, glavnog inspektora u ovoj upravi Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP-a Republike Srpske, kako se tada navelo u priopćenju objavljenom na web stranici Republičkog javnog tužiteljstva.

U priopćenju se pojašnjavalo da je, prije donošenja ove odluke, tužiteljstvo izvršilo uvid u spis Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka koji se odnosi na okolnosti smrti Davida Dragičevića, saslušalo više osoba u svojstvu svjedoka te pribavilo i druga saznanja i informacije od značaja za ovaj krivični predmet, te zaključilo: “Cijeneći sve dokaze pojedinačno, tako i u njihovoj međusobnoj vezi, tužiteljstvo je zaključilo da u istima nema dokaza, informacija ili saznanja koji bi upućivali na osnove sumnje da su Darko Ilić, Dubravko Kremenović ili neki drugi pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sudjelovali u naručivanju, organiziranju, izvršenju ubojstva Davida Dragičevića ili zataškavanju tog krivičnog djela”, ističe se u priopćenju.

Iz Republičkog javnog tužiteljstva ističu da cijeneći navode tekstova koje autor Slobodan Vasković naziva “Javno svjedočenje” i sve činjenice i dokaze na koje ukazuje, tužiteljstvo je zaključilo da „Vasković nema relevantna saznanja ili dokaze na osnovu kojih iznosi svoje navode, već se u cjelini radi o konstrukcijama i proizvoljnim konstatacijama“.

Odvjetnik Anto Nobilo: Policija RS-a nije ubila Davida Dragičevića, ni ministar MUP-a RS-a!

Portal Dnevno.ba podsjeća, da je hrvatski odvjetnik Anto Nobilo ranije kazao, napuštajući odvjetnički tim, da je „dvadesetjednogodišnji David Dragičević ubijen, ali da ga niko nije silovao, niti masakrirao, te da njegovo ubojstvo nije zavjera policijsko-tužiteljskih organa”. Nobilo, koji više nije dio međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, naveo je da je slučaj blizu rješenja jer se zna gdje je mladić ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna tko ga je ubio – zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubojstva.

“Otac Davor Dragičević je očajan čovjek, sve mu praštam i sve ga razumijem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa od toga nije istina”, rekao je Nobilo za Federalnu televiziju.

Nedugo nakon što je Anto Nobilo ovo izjavio, na udaru i blogu Slobodana Vaskovića se našao, označen pod optužbama, kao suučesnik u ubojstvu Davida Dragičevića i kao onaj, koji je potkupljen od Milorada Dodika.

Nobilo je kasnije ustvrdio, da je „slučaj Dragičević politiziran, te da im je cilj, da razmontiraju Dodika“, a već su stručnjaci u RS-u govorili, da se „radi o obojenoj revoluciji“.

Neosnovani udari na institucije RS-a dolaze planirano i orkestrirano!

No, nije ovo jedini slučaj neutemeljenih udara na institucije RS-a. Prije sedam mjeseci, Dragan Mektić je izjavio: „Vrh MUP-a Republike Srpske diluje drogu“, poručio je tada ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u emisiji Izazovi BN televizije.

Mektić je tada istaknuo, da „iza svojih riječi čvrsto stoji, te da ima dosta argumenata, kojima će dokazati da MUP RS-a diluje drogu u Banja Luci“, te poručio javnosti, da „roditelji u RS-u čuvaju svoju djecu od policije RS-a“. Nakon ovakve šokantne izjave, Republičko javno tužiteljstvo pozvalo je ministra Mektića na ispitivanje u svojstvu svjedoka.

Nakon dva mjeseca od ispitivanja Mektića, Republičko javno tužiteljstvo obavijestilo je 19. 09. 2018. godine, MUP Srpske, da su 06. 09. 2018. godine saslušali Mektića koji u svojoj izjavi nije iznio bilo kakva saznanja koja upućuju na istinitost njegove tvrdnje date na BN TV, te da su zbog toga donijeli naredbu o neprovođenju istrage, jer iz Mektićevog iskaza datog tužitelju ne proizilaze osnovi sumnje da su NN lica – funkcioneri MUP-a Srpske počinili krivično djelo.

Tada je reagirao i ministar MUP-a RS-a Dragan Lukač priopćenjem: „Ovo je još jedna potvrda da ministar Mektić već godinama bez ijednog dokaza iznosi teške optužbe na račun MUP-a i institucija Srpske. Za jednog ministra, posebno ministra bezbjednosti nije da iznosi ovako teške optužbe u javnost i u medije bez bilo kakvih dokaza – istakao je Lukač, te nadodao „očito je riječ o još jednom u nizu pamfleta koje je u protekle četiri godine iznosio Dragan Mektić s ciljem diskreditovanja institucija Republike Srpske, a posebno MUP“. Zbog nekih svojih tvrdnji, protiv Mektića su upućene tužbe za klevetu: epilog suđenja je bio jasan. Sud je ustvrdio: Mektić je tako svojevremeno oklevetao potpredsjednika VSTV-a Ružicu Jukić, glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić, kojima zbog izrečenih klevetničkih tvrdnji na račun istih, Mektić mora isplatiti preko 10 tisuća maraka, a spisku podnijetih tužbi protiv Mektića nikada kraja.

Medijski udari na MUP RS-a nisu slučajni, već dobro organizirani i isplanirani, jer je kičma svakoga društva, bilo države ili Republike, policija, a sve to s ciljem i namjerom, kako bi se skrenula pažnja s organiziranog pravosudno-policijskog kriminala u institucijama u F BiH. Da su napadi na MUP RS-a dobro isplanirani pokazuje i činjenica, da su usporedo i Mektić i Dragičević s optužbama u javnost izlazili, i to: Dragičević tvrdeći, da je MUP RS-a oteo pa ubio Davida, a Mektić, da MUP Srpske dila drogu. Da je BiH uređena država, a nije, zbog ovakvih izjava, ničim potkrepljenih ili bi u zatvoru odmah završio Mektić ili pak sam ministar Mektić i smijenjen bio, ili bi mu ovakav pristup u javnosti zabranjen bio, jer je njegov mandat obilježen skandalima i vrijeđanjima drugih.

Ustvrdio je mnogo ranije Mektić da „iza ubistva 21-godišnjeg mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića stoji vrh Republike Srpske“, te nastavio, “nemojte zamajavati narod i kriti istinu. Što ne objave ko je pao na poligrafu i na kojim pitanjima? Ubistvo Davida Dragičevića se namjerno opstruiše i to je suština. Iza toga stoji vrh RS-a”, istakao je ranije ministar Mektić.

Ali kada za takve tvrdnje treba iznijeti dokaze, svi šute, i tu se pak potvrđuje izjava Ante Nobila, da su „Dragičevića obuhvatili ljudi iz politike i da ga oni usmjeravaju, jer njima odgovaraju teze, da ga je MUP Srpske ubio, da je to ministar MUP-a RS-a naredio“, ali „ništa od toga nije istina“ – zaključuje Nobilo, dok su i vlasti Srpske više puta za medije priopćavale, da je „cilj protesta Pravda za Davida urušavanje institucija RS-a i diskreditacija tih institucija / MUP RS-a“.

Mektić i Vasković šute o kriminalu u pravosudno-policijskim strukturama F BiH!

U licemjernom ponašanju Mektića ne bi bilo ništa čudno, da u Sarajevu već treću godinu nije prisutan najeklatantniji primjer „Dženan Memić“, u kojem predmetu je upravo njegova nekada omiljena Dalida Burzić, počinila nesrazmjerni organizirani pravosudni kriminal i postala predmetom istrage Tužiteljstva BiH – u tom strašnom tužiteljsko-policijskom slučaju bez presedana, u skrivanju i prikrivanju stvarnih i pravih ubojica mladića Dženana Memića, a za koje prikrivanje se glavna kantonalna tužiteljica, Mektićeva omiljena Dalida Burzić i sumnjiči, što je presudom Kantonalnog suda u Sarajevu i utvrđeno, da su Tužiteljstvo KS i MUP KS lažirali i izmislili prometnu nesreću, lažno optužili Ljubu Seferovića, kako bi pomogli pravim ubojicama Dženana Memića poslije učinjenog kaznenog djela i kako bi spriječili dokazivanje toga kaznenog djela, jer je presudom Suda utvrđeno, da Dženan Memić nije stradao u prometnoj nesreći, niti je Ljubo Seferović kriv za njegovu smrt, kako su to Dalida Burzić i MUP KS tvrdili.

Memić je nekoliko puta pozvao ministra Mektića, da ga isti primi, kako bi mu rekao, gdje najveća korupcija leži, da ona leži upravo u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, na čelu s Dalidom Burzić, no do prijema nikada nije došlo, niti je Mektića slučaj „Dženan Memić“ uopće interesirao, kao ni Maureen Cormack, koji intersira slučaj „Dragičević“, ali ne i „Memić“, iako joj je Muriz Memić nekoliko puta zahtjev za prijem kod iste slao, ali Cormack bez povratnog odgovora. Muriz Memić je više puta kazao, da ga „Mektić ne želi primiti samo zato, jer je on jedini čovjek koji podržava Dalidu Burzić“. Zamislite, koji paradoks: imamo jednog ministra Mektića, koji se u RS-u „bori“ protiv ljudi, koji su – prema njegovim tvrdnjama – u kriminalu, a sa druge strane u F BiH na najevidentniji kriminal šuti.

Šuti Mektić i o najnovijem slučaju o dvostrukom ubojstvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje su ubile upravo njihove kolege radi droge. Šuti Mektić i o policijskoj brutalnosti pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, koji su u vezi dvostrukog ubojstva sarajevskih policajaca, Srbe sa Pala, Mokrog i Istočnog Sarajeva hapsili, a potom brutalno kasno u noć prebijali, kišobranima silovali, na vjerskoj i nacionalnoj osnovi Srbe vrijeđali, odsjecanjem udova i likvidacijama im pripadnici MUP-a KS prijetili, a potom na slobodu puštali. Sve su ove činjenice zajedno s materijalnim dokazima u medijima, putem našeg i nekih drugih portala obznanjene i na dnevniku RTRS-a emitirane, ali šuti Mektić, kao i što šuti, da upravo na sceni imamo, da se slučaj ubijenih policajaca od strane MUP-a KS montira nevinim ljudima, pa ćemo opet imati na sceni i kao optuženike i za to dvostruko ubojstvo policajaca gledati na optuženičkoj klupi „drugog Ljubu Seferovića“, a svršetak znate – oslobađajuća presuda.

No, nije „zaboravio“ šutjeti, kada je trebalo osuditi policijsku navodnu „brutalnost“ MUP-a Srpske na trgu Krajine na dan 25. 12. 2018. godine.

Mektiću, ti si licemjer!

Pametnom dosta!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});