fbpx
Foto: FENA

MEHMEDOVIĆ: Pozivam BH stranke da na svoje liste predlažu i Hrvate neovisno o predstojećim izborima

Autor:

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, uputio je apel “bh. strankama” da, kako kaže, ne ostavljaju Hrvate Čoviću, HDZ-u i Zagrebu te da ih predlažu na svoje kandidatske liste.

Zna on da itekako ima hrvatskih stranaka i izvan HDZ-a, no koristi već ustaljenu velikobošnjačku šprancu izjednačavanja Hrvata i HDZ-a BiH, uvodeći dakako u priču i Zagreb. Pritom poziva “bh. stranke”, no jasno je da je poziv upućen bošnjačkim strankama.

Plan je u Dom naroda instalirati Hrvate, zagovornike građanske BiH, iz županija u kojima je minoran broj Hrvata, a što je, kako je utvrdio Ustavni sud, protivno Ustavu BiH.

“Nema Dragan Čović ni po čemu pravo na Hrvate u BiH. Nitko mu nikad nije dao to pravo, iako ga on prisvaja. Nema ni HDZ to pravo. Nema to pravo ni Zagreb. BH stranke im to dopuštaju ako ih ne uključe na svoje liste. Pozivam BH stranke da na svoje liste predlažu i Hrvate neovisno o predstojećim izborima”, ističe Mehmedović u priopćenju za javnost.

To, ističe on, mora biti novi princip u BiH, jer Hrvati ne pripadaju HDZ-u BiH niti Čoviću niti Plenkoviću niti Zagrebu.

“Hrvati BiH pripadaju BiH i moraju imati pravo izbora. Ostalo je fašizam – jedna stranka, jedan čovjek jedan narod. U suprotnom, ostavljamo ih Draganu Čoviću, HDZ-u i njenim satelitskim strankama i otrovnom utjecaju Zagreba. Vidjeli smo šta je to značilo zadnjih 30 godina”, navodi Mehmedović.

Autor:

ZADNJE VIJESTI