fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

MEHMEDOVIĆ SE SLIKAO U DOBOJU I NIJE UHIĆEN Poruka Dodiku: Doboj je moj grad, pozdrav za Dodika i njegovu Sanju

Autor: Dnevno.ba

I dok Dodik povlači konkretne poteze i pridobiva saveznike, bošnjački političari oštro mu uzvraćaju fotografijama na Facebooku.
Državni zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović ispunio je obećanje koje je jučer dao vezano za Dodikove najave njegovog uhićenja kada dođe u Republiku Srpsku

Mehmedović je na svom Facebook profilu podijelio fotografije nastale danas u Doboju. Fotografirao se ispred policije, Skupštine grada, zgrade SNSD-a, kao i na drugim lokacijama.

Kao dokaz da se radi o autentičnim fotografijama snimljenim danas Mehmedović je priložio račun iz kafića gdje je popio kavu na kojem je današnji datum.

https://www.facebook.com/semsudinmehmedovic1/posts/471970720951786

Uz objavu na Facebooku, Mehmedović je napisao i popratnu poruku.

“Doboj je moj grad, u njemu rastao sam ja. Grad moje mladosti. Pozdrav za Dodika i njegovu Sanju”, napisao je Mehmedović.

Podsjećamo, Dodik je jučer kazao kako će Mehmedović biti uhićen čim stupi na teritorij Republike Srpske, “zbog toga što je Srbe nazvao genocidašima, a Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom”, a što je po nedavnim zakonskim odredbama u RS-u kazneno djelo.

Nakon toga Mehmedović mu je jučer odgovorio da “svi koji su počinili genocid s pravom se mogu tako nazivati, (MUP RS i VRS) jer tako stoji u presudi Međunarodnog tribunala”.

Dodao je da sutra (danas op. a.) dolazi u Republiku Srpsku “pa će se tjerati”.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});