MEKTIĆ: „Kad god se počne s nekom istragom, Dodik smisli neki referendum u RS-u…“

Autor: Slobodna Bosna

Sve očitije postaje da postoji određena veza između referenduma koje predsjednik RS Milorad Dodik zagovara i određenih predmeta u Tužiteljstvu BiH, rekao je danas ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

“Vrlo je indikativno to što se događa. Ovo nije konstatacija određene političke stranke ili pojedinca u okviru neke stranke, to je postalo vrlo indikativno svim medijima, pa i građanima u BiH i RS. Ne znam je li postignut nekakav prethodni dogovor između Dodika i pojedinaca iz Tužiteljstva BiH o tome da, kada se počne s nekom istragom, Dodik smisli neki referendum o nečemu u RS, a onda se izvrši tzv prebijanje ili preklapanje referenduma i istraga u smislu međusobnog odustajanja i od jednog i od drugog”, poručio je Mektić.

Stoga je mišljenja da je vrlo teško uvjeriti javnost da ne postoji sprega između Dodika i Tužiteljstva BiH.

“Posebno kada se vidi da Tužiteljstvo BiH pokušava manipulirati određenim istragama te da pomoću određenih istraga stavlja do znanja nekim pojedincima da će se vrlo energično obračunavati s njima i koristi istrage kao mehanizam prijetnje za sve one koji u kritičkom smislu govore o radu ove institucije”, dodao je ministar sigurnosti BiH.

Autor: Slobodna Bosna

ZADNJE VIJESTI