MIGRANT NAPASTOVAO 13-OGODIŠNJAKINJU: Spasila ju policija!

Autor: Dnevno.ba

BIHAĆ - Nepoznatog migranta iz Pakistana sumnjiči se za krivično djelo bludne radnje nad 13-godišnjakinjom iz Bihaća, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USŽ.

Snežana Galić, glasnogovornice MUP-a USŽ kaže:

“Policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba. Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s njima su razgovor obavili istražitelji. S trinaestogodišnjakinjom je obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad. Ona je izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca”.

Tužitelj Županijskog tužiteljstva obavješten je o događaju, a očitovao se: “U događaju se stiču obilježja krivičnog djela bludne radnje i nalažem daljnje provođenje istrage.”

Istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na dokumentiranju krivičnog djela te identifikaciji migranta koji je počinio navedeno krivično djelo, istakli su iz MUP-a, piše Klix.ba.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI