fbpx
Foto: Fena

Milan Tegeltija: Čović je prosto pomeo Komšića s političke scene, čini se prilično nepovratno

Autor: Dnevno.ba

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV), na Twitteru je komentirao trenutnu političku situaciju u BiH.

– Mora se primjetiti da Konaković dosad uspješno odoljeva napadima na bazi političkog konflikta. SDA mašinerija mu vješto nameće konflitkni narativ ali on to prilično dobro balansira i amortizira, ne dozvoljavajući da ga uvuku u narativ koji bi Osmorku onemogućio u uspostavljanju vlasti.

NS je značajno naivnija i osjetljivija na SDA medije, zbog čega je labilni dio te Osmorke i njena najslabija karika. SDP igra politički iskusno, SDA zadnja dva dana pojačava konfliktnu retoriku i diže ljestvicu kao zadnji adut, forsirajući Osmorki političku ucjenu na bazi “patriotizma”.

DF se našla u izoliranoj političkoj situaciji i prosto je otpisana kao politički faktor. HDZ joj nije oduzeo koalicijski kapacitet samo s HDZ-om nego s bilo kim drugim. Čović je prosto pomeo Komšića s političke scene, čini se prilično nepovratno.

FBiH je trenutno u fazi potpunog političkog preslagivanja, u kojoj je SDA bez koalicijskog kapaciteta, dok Osmorka ima problem nestabilnosti Naše stranke koja je njena Ahilova peta koju će SDA sigurno pokušati iskoristiti, tako da je u stvari NS jedina šansa SDA da poremeti planove Osmorke – napisao je Tegeltija na Twitteru.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI