fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MILANOVIĆ IH JE RAZBJESNIO JOŠ PROŠLE GODINE! Njegove riječi HOS-ovci teško zaboravljaju, evo što mu jako zamjeraju!

Autor: dnevno.ba

Pripadnici HOS-a ni danas, nakon što je predsjednik Zoran Milanović napustio svečanost obilježavanja Vojno-redarstvene akcije Maslenica, ne zaboravljaju njegove riječi iz Jasenovca od prošle godine. “Milanović se okrenuo i bacio nas u smeće davno. Ako se sjećate njegove izjave…”, moglo se čuti danas iz usta HOS-ovaca koji ne mogu prijeći preko Milanovićevih riječi od 22. travnja 2020. godine.

Tada je, naime, državni vrh sudjelovao na 75. obljetnici proboja posljednjih zatvorenika iz ustaškog logora Jasenovac.

Predsjednik Milanović je nakon polaganja vijenaca na spomen području izjavio kako je zadovoljan zajedničkom komemoracijom, na kojoj se i sam angažirao, iako mu je teško na mjestu nekadašnjeg ustaškog logora govoriti da mu je zbog nečega drago, “jer samo je mjesto krajnje turobno i teško”.

Milanović se tada osvrnuo i na HOS-ovu spomen ploču na kojoj je uklesana ustaški pozdrav “Za dom spremni”, koja je iz Jasenovca premještena nedaleko u Novsku, poručivši kako to treba maknuti i negdje baciti, jer to nema veze s Domovinskim ratom.

“Sam predsjednik Tuđman je samo vrebao trenutak kada da regularnoj vojsci pripoji i paravojne formacije. To mu je uspjelo 1991. Onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod ‘Za dom spremni’ borio samo za Hrvatsku mora znati da se nije borio samo za Hrvatsku, nego i za restauraciju države iz 1941.”, naglasio je.

Predsjednik je podsjetio da je Hrvatske priznata u siječnju 1992., kada je već i bila država sa svojom vojskom, policijom i svim državnim tijelima.

Ove njegove riječi o bacanju spomen ploče odjeknule su tada među pripadnicima HOS-a toliko jako da se odmah sutradan o tome oglasio putem društvenih mreža.

“Kad sam jučer u Jasenovcu izjavio da treba maknuti spomen-ploču s uklesanim ustaškim pokličem, ni na koji način nisam htio obezvrijediti ili umanjiti žrtvu poginulih pripadnika HOS-a čija su imena na toj ploči: njihova hrabrost i nesebičnost zaslužuju duboko poštovanje i našu trajnu zahvalnost.

Ono što jesam htio, i na čemu neću prestati ustrajavati, jest prokazivanje onih likova koji politički i neljudski zloupotrebljavaju poginule branitelje da bi relativizirali zločinački karakter NDH te da bi se narugali žrtvama ustaškog terora i u Jasenovcu i širom Hrvatske.

Neću šutjeti pred onima koji misle da su u poginulim pripadnicima HOS-a pronašli sredstvo za slobodno veličanje ustaštva te za neometano širenje mržnje i laži. Neću ustuknuti pred javnom agresivnošću političkih štetočina koji misle da mogu dovijeka parazitirati na afirmaciji NDH, najstrašnijeg moralnog i političkog posrnuća u modernoj hrvatskoj povijesti. Pozivam Hrvatski sabor da zakonom zabrani i propiše sankcije za veličanje ustaštva kao što su to učinile druge demokratske i civilizirane europske države.

Siguran sam da u Hrvatskom saboru danas postoji potrebna većina za donošenje takvog zakona i siguran sam da će i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković to podržati.

I za kraj: evo kako se počast braniteljima HOS-a može odati i bez ustaškog pokliča, ako se to želi: ploča na Trgu Francuske Republike u Zagrebu, tik uz Trg dr. Franje Tuđmana postavljena prije desetak godina. A ovako je o istome govorio predsjednik Tuđman 1992. godine”, napisao je Milanović.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});