fbpx
Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

MILANOVIĆ: Neodgovorno je da netko tko vodi hrvatsku državu ne koristi sve instrumente koji su na raspolaganju da zaštiti Hrvate u BiH

Autor: dnevno.ba

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi.

Osvrnuvši se na proširenje NATO-a, rekao je kako međunarodni partneri nisu ozbiljno shvatili njegovu upozorenje oko stanje u BiH.

– Nisu ozbiljno shvatili jer smo kao zemlja i vlast razjedinjeni i poigravaju se s nama. Moramo tu biti jedinstveni. Kada bi bili Plenković i ja bili jedinstveni istog trena bi nas shvatili ozbiljno i problem bi bio riješen, rekao je.

Dodao je i da ne odustaje od ultimatuma.

– Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH mirnim putem, druge nema, kazao je predsjednik Milanović.

Odgovorio je i Jandrokoviću.

– Odgovaram grubo uvijek onima koji vrijeđaju, provociraju, podmeću i tako će uvijek biti. Drago mi je za taj suzdržani ton, ali, me neće uspavati. Neće me ušutkati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate i sve naše građane. Neodgovorno je da netko tko vodi hrvatsku državu i ima načina da zaštiti Hrvate, da ne koristi sve instrumente koji mu stoje na raspolaganju. A to znači – izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija, rekao je.

– Ono što je Finskoj ulazak u NATO, to je nama BiH. Razlika je u tome što mi to govorimo nekoliko godina. Ja glasno i dosta agresivno godinu i pol dana. I onda predsjednik Sabora objašnjava što je mudro, a što nije i da mi tako pomažemo Rusiji. Ja pomažem sebi. Rusija me se ne tiče, istaknuo je Milanović.

Rekao je i da se mi ponašamo kao da nismo država.

– To je u cijeloj priči moralno dno koje smo dotaknuli. Ja nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore, poručio je Milanović.

Komentirao je i slučaj zarobljenog Hrvata u Ukrajini od strane Rusije.

– Nemam informacija o njemu i molim da mu hrvatski političari i pozeri svojim izjavama ne otežavaju poziciju. Drago mi je da sam ga vidio na televiziji, to mi je neko jamstvo da će se vratiti živ, rekao je.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI