fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MILANOVIĆ ‘OPRAO’ FIRMU VLASTITOG SAVJETNIKA! Savjetnica Franje Tuđmana: ‘Moj predsjednik meni to nikada ne bi rekao’!

Autor: dnevno.ba

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Sisačko-moslavačku županiju, a jedna njegova izjava naišla je na velik broj reakcija. “Ja ne znam kakav doprinos daje Pleter, ali bio bi sretniji da za taj novac to mogu napraviti lokalni ugostitelji. Pleter je zaštićen kao lički medvjed. Oni nisu vojnici, to je firma izvučena iz MORH-a da ljudi ne bi dobili otkaz. Pleter ne radi besplatno”, rekao je Milanović unatoč tome što je na čelu uprave te državne tvrtke njegov savjetnik za veterane, Marijan Mareković.

Možemo zamisliti kako je Marijan Mareković vjerojatno ostao zatečen kad je čuo istup svog predsjednika, a kako to izgleda iz perspektive jednog savjetnika predsjednika pokušali smo doznati od najpoznatije predsjedničke savjetnice, Vesne Škare-Ožbolt koja je uz predsjednika Franju Tuđmana bila gotovo cijelo desetljeće.

Na pitanje, je li predsjednik Zoran Milanović Marijana Marekovića doveo u neugodnu situaciju, Vesna Škare Ožbolt kaže kako je već navikla na ovakvu komunikaciju predsjednika Zorana Milanovića, ali istovremeno kaže kako njen predsjednik njoj nikada takvo što ne bi učinio.

“Ja sam već navikla na ovakvu izravnost predsjednika Zorana Milanovića i na taj stil komunikacije. On je predsjednik izabran od naroda i ima pravo reći što misli. Ako je njegov savjetnik na čelu takve tvrtke onda on ima i mogućnosti s njim komunicirati o statusu te tvrtke i njenoj budućnosti. Ono u što sam sigurna je to da moj predsjednik meni takvo što nikada ne bi učinio, odnosno rekao znajući da sam ja na čelu jedne takve tvrtke”, govori nam Škare Ožbolt  koja smatra kako unatoč svemu predsjednikov istup ne bi trebao biti prepreka za njihovu daljnju suradnju.

“Je li bio grub ili ne, ne znam, to je stil Zorana Milanovića. Izravan je, nekada mi je to simpatično, nekada nije. Predsjednik je izabran od naroda i ima pravo na samostalno kreiranje mišljenja, a savjetnik je savjetnik. Ne vidim tu nikakav problem, oni profesionalno mogu surađivati bez obzira na ovo”, zaključuje Škare Ožbolt koja je cijele ratne i poratne devedesete provela kao savjetnica predsjednika Tuđmana.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});