fbpx
Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

MILANOVIĆ PORUČIO PLENKOVIĆU: Za tursku blokadu pristupa dviju aspirantica imate puno razumijevanje i toplu riječ, za Hrvate u BiH nož u leđa

Autor: dnevno.ba

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na svom službenom Facebook profilu je komentirao aktualne političke teme, tumačenja pisma koje je poslao glavnom tajniku UN-a i situaciju u kojoj se nalaze Hrvati u BiH.

Objavu predsjednika Milanovića na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Vidim da združene snage udbaško-privatizacijskih gojenaca i Handžar medija od jučer navečer napinju te dvije vijuge koje imaju u glavi, kako bi lažljivo protumačili pismo koje sam poslao glavnom tajniku NATO, s uobičajenim molbom/zahtjevom da ga proslijedi svim članicama. To je, glupa diplomatska braćo, prije svega pismo državama članicama, upućeno putem glavnog tajnika, koji u ovim pitanjima ionako nema pravo glasa.
I glupljima od vas jasno je da prema Ustavu RH nemam pravo u ovakvim oblicima komunikacije ići iznad ili mimo onoga što je usuglašena politika između Predsjednika Republike i Vlade. Isto, naravno, vrijedi i za svaku pa i za najkorumpiraniju i najgluplju Vladu.
Stav, kao što je poznato, nemamo, zato jer Plenković bojkotira sastanak VNS na kojem bi se stajališta o ovom vitalnom pitanju uskladila i usuglasila. Samo naprijed, izdajnici!
Za tursku blokadu pristupa dviju aspirantica imate puno razumijevanje i toplu riječ. Za Hrvate u BiH nož u leđa.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI