fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

MILANOVIĆ U DELNICAMA NAGLASIO: Od 75 poginulih specijalaca, 30 je rođeno u BiH. Ne smijemo se odreći tih ljudi

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik RH Zoran Milanović u Delnicama će odati počast poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske. Podno križa ispred Spomen sobe u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor“ položit će vijenac i zapaliti svijeću.

Sudjelovat će i na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništvima specijalnih snaga. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika Republike.

– Radi se o iznimnoj postrojbi. Doduše, svaka je iznimna. Reći da ste elita nije pretjerivanje nego činjenica (… ) Na vas se gleda s posebnim pogledom i većim očekivanjima. Tome ste dorasli. Vaš ugled mora ostati neokaljan – poručio je u svom govoru predsjednik Milanović.

Naglasio je da mala vojska ne može napredovati ako ne surađuje sa svijetom, ali “u svim tim savezima nismo radi njih nego radi sebe”.

– Sva znanja i sposobnosti stječete radi sebe i da bi branili mjesto Hrvatske pod suncem i pod kapom nebeskom – istaknuo je predsjednik.

Napomenuo je i da “magla zaborava prekrije i činjenice, a kultura sjećanja čini identitet”. Stoga, naglasio je, ne treba zaboraviti da je od 75 poginulih, 30 je rođeno u BiH, “a od ostatka ih pola ima korijene iz BiH”.

– To je realnost. Tih ljudi se ne smijemo odreći, njihovih potomaka se ne smijemo odreći i zabiti im nož u leđa – naglasio je Milanović.

– Hrvatski interes, hrvatske granice, hrvatski teritorij i hrvatski čovjek, a sve drugo dolazi, kao što i sama riječ kaže, drugo – zaključio je.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI