fbpx
Korisnik

MILO ĐUKANOVIĆ STIGAO U POTOČARE Uručen mu Cvijet Srebrenice

Autor: Dnevno.ba

U Memorijalni centar Srebrenica – Potočari je pristigao i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a Majke Srebrenice uručile su mu “Cvijet Srebrenice”.

Đukanović je u Potočare, na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici pristigao bez velike pompe za razliku od potpredsjednika vlade ove države Dritana Abazovića.

Pri dolasku dočekao ga je direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić i predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

On je rekao da je svojim dolaskom staje u obranu civilizacijskih vrijednosti: “Obaveza je pokloniti se žrtvama, a u ovom vremenu nije manje važno i podsjetiti da svi moramo biti odgovorni zbog nesprečavanja pokušaja revizije, relativiziranja zločina”, naveo je on.

Prošle godine Đukanović se na komemoraciji obratio videoporukom s obzirom na pandemiju koronavirusa i nemogućnost dolaska, a ove godine će u ime Crne Gore se obratiti predsjedavajući Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Iz Crne Gore je stigla brojna delegacija, pa je tako stigao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanici u Skupštini Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović, kao i 60 članova Foruma mladih BS.

 

 

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI