fbpx
FOTO FENA /SNSD

Milorad Dodik kaže da je u nedostižnoj prednosti u odnosu na Jelenu Trivić

Autor: FENA

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik kazao je večeras da će sačekati konačne rezultate, ali da je u značajnoj i nedostižnoj prednosti u odnosu na svoju protukandidatkinju Jelenu Trivić iz PDP-a u utrci za predsjednika Republike Srpske.

Iznio je podatak da je trenutno ima 235.632 osvojenih glasova, dok Trivić ima 209.167 što je, kako kaže, apsolutno nedostižna razlika za preostali dio listića, odnosno oko 140.000 neprebrojanih glasova, ali da ne želi da se spekulira “jer je dovoljno ozbiljan da sačeka cjelokupne rezultate”.

– Što se mene tiče ja sam pobijedio zbog ove značajne razlike u do sada prebrojnim glasovima s biračkih mjesta. Očekujem da će na kraju razlika biti 40.000 glasova – dodao je.

Kazao je da su izbori provedeni na fer i korektni način te da mali problemi koji su zabilježeni ne mogu dovesti izborne rezultate u pitanje, rezultati govore da je SNSD postigao maksimalni i dobar rezultat posebno kada je u pitanju pobjeda Željke Cvijanović za članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

– Mogu reći da sam u Banjoj Luci izgubio, ali sam u Republici Srpskoj pobijedio – kazao je Dodik.

Cvijanović je u obraćanju medijima kazala da su se kao ozbiljan politička partija odnosili prema rezultatima na ozbiljan način i da se unesu verificirani podaci s terena.

Zahvalila je na podršci građanima Republike Srpske koji su svoje povjerenje dali SNSD, te je obećala da će kao i do sada raditi u interesu tog bh. entiteta i na tome će se biti koncipiran njen budući rad u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

U Bosni i Hercegovini danas su održani Opći izbori na kojima su građani birali članove Predsjedništva BiH, poslanike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Parlamentu Federacije BiH, Narodne skupštine Republike Srpske te kantonalnim skupštinama kao i predsjednika i dva potpredsjednika Republike Srpske.

Autor: FENA

ZADNJE VIJESTI