fbpx
Darko Tomas/Cropix

“PRITIŠĆU NAS SA SVIH STRANA” Milorad Dodik najavio sastanak s Lavrovom i Putinom

Autor: Dnevno.ba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će u utorak, 7. lipnja, razgovarati s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom u Beogradu, a deset dana poslije s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu, prenosi Dnevnik.ba.

“Pritišću nas sa svih strana da se priključimo sankcijama protiv Rusije i da tako pokažemo neki svoj entuzijazam. Odlučili smo da to ne učinimo, jer znamo da će ova nepogoda proći i da ćemo morati surađivati i imati dobre odnose s Rusijom”, rekao je Dodik danas u Šipovu.

Istaknuo je da je situacija u BiH danas podijeljena više nego ikada ranije, ali je ukazao da nije namjera da se pokvare odnosi sa Zapadom, iako s te strane svakodnevno stižu pritisci da se uvedu sankcije Rusiji.

Dodik je dodao da su epilog predstojeći susreti s Lavrovom u Srbiji, a potom i Putinom, te da smatra da će to izazvati određene reakcije na Zapadu.

“Moje je da vama osiguram stabilnost. Republika Srpska je danas stabilna, pokazuje još jednom da pored silnih nastojanja i na unutarnjem i vanjskom planu zna naći odgovor i ostati stabilna”, rekao je Dodik.

Milorad Dodik dobio je poziv za sudjelovanje na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu gdje bi trebao razgovarati s Putinom.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov boravit će u Srbiji 6. i 7. lipnja, gdje će sastati s predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI