fbpx

Milorad Dodik o Oluji: “Stradanja Srba je zvanična politika NDH prema Srbima, dokazana u Oluji”

Autor: dnevno.ba

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata, prisustvovao je večeras obilježavanju sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" u Rači, kazavši da su Hrvati uspjeli dovesti Srbina na obilježavanje svoje sramote.

Milorad Dodik je pored svojih uobičajenih floskula da je Republika Srpska država i da je zagledana u Republiku Srbiju, govorio o stradavanju srpskog naroda kroz historiju i citirao Branka Ćopića, poručivši da ne smiju dozvoliti da se zlo više ikada ponovi ijednom srpskom djetetu.

“Naša osveta neće biti smrt, naša osveta su život, sloboda i mir. Naš narod ima svoju slobodu u RS. Sava teče i svjedoči o stradanju našeg naroda… Naša osveta je što postoje Srbi koji su se okupili da odaju poštu stradalima. Plan je cijelog prošlog vijeka bio da Srbi ne postoje”, rekao je Dodik.

Oluja je, smatra Dodik, bila završni cilj jednog kontinuiteta.

“Nikada nije bilo mira za Srbe osim u bivšoj Jugoslaviji dok se ne zaboravi njihova mračna uloga u Drugom svjetskom ratu. Oluja je bila dio kontinuiteta da se pokatoliči naš narod… Taj plan je u Drugom svjetskom ratu pokazao svoje pravo lice, koje se ogledalo u NDH”, istakao je Dodik.

Napominje kako se vidjelo tokom Drugog svjetskog rata kako se rješavalo nacionalno pitanje Srba.

“Genoid nad Srbima je zvanična politika NDH prema Srbima, dokazana u Oluji. Zločinačka akcija je za svoj konačni cilj imala nestanak Srba… Protjerano je 250 hiljada Srba i to je bio dio genocidnog plana o nestanku Srba. Naš čovjek ljubi slobodu za koju je stradavao vijekovima”, kazao je Dodik.

Dodao je kako je cilj Oluje bio svesti srpski narod u Hrvatskoj na zajednicu.

“Uspjeli su da dovedu Srbina na obilježavanje svoje sramote. On je pristao na tu predstavu. Mi vjerujemo u Božiju pravdu. Pravda kad-tad stigne. Našem narodu nije vraćena imovina, zabranjena je ćirilica… Obilježavanjem Oluje slave opustjele predjele koje su naseljavali Srbi”, istakao je on.

Zapitao se otkad je etničko čišćenje postalo društveno-prihvatljiv zločin.

“Pustite nas da na miru tugujemo nad žrtvama zločina. Niko nije uspio da ponizi Srbe. Mi ne možemo biti poniženi. Naš poraz jeste jednak sa našim nestankom. Gradimo zajendo naše države, Republiku Srpsku i Republiku Srbiju”, zaključio je Milorad Dodik.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI