fbpx
Foto: Antonio Balić/Cropix

Milorad Dodik obavijestio Opću skupštinu UN-a da iza sporne inicijative ne stoji BiH

Autor: Dnevno.ba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio je Opću skupštinu UN-a da BiH ne stoji iza inicijative da UN usvoji rezoluciju u kojoj se, kako je navedeno, “osuđuje genocid u Srebrenici”, jer o tome u BiH ne postoji konsenzus, rekla je savjetnica srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić.

Babićeva je istaknula da je Dodik u pismu predsjedniku Opće skupštine UN-a Abdullu Shahidu naveo da u vezi s tim nije razgovarano, odnosno da je to lažno predstavljanje.

Ona je precizirala za “Glas Srpske” da je još krajem svibnja nevladina organizacija pod nazivom “Radna grupa za BiH” uputila u UN sporni prijedlog rezolucije, te da je problem što stalna misija BiH u New Yorku, koju predvodi Sven Alkalaj, a na osnovu instrukcija ministra inozemnih poslova u Vijeću ministara Bisere Turković, predstavlja tu njihovu inicijativu kao zahtjev BiH.

Babićeva navodi da je Dodik u pismu Shahidu istaknuo da “Alkalaj ima kaznene prijave zbog antiustavnog ponašanja, te da svi ti navodi na kojima inzistiraju vode ka previranju”.

“Jednostavno je u pismu naveo da iza sveg tog djelovanja ne stoji BiH”, istaknula je Babićeva.

Prema njenim riječima, svi ti pokušaji sada su u proceduri da sporni dokument završi na dnevnom redu kako bi o njemu glasale zemlje članice UN-a na Općoj skupštini, prenosi Dnevnik.ba.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI