fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ministar MUP-a ŽZH se zabrinu zbog sve većeg broja migranata

Autor: Dnevno.ba

LJUBUŠKI - Na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), proteklog je vikenda policija zatekla 58 migranata, što je znatno povećanje u odnosu na prethodno razdoblje. Ministar unutarnjih poslova ZHŽ-a Zdravko Boras ukazao je da povećanje broja migranata zahtjeva i određene korake, kao što su strožije kontrole ulaska u tu županiju. Prema njegovim riječima, broj migranata uzrokovan je “bazenom” koji se stvorio na području Unskosanske županije i otvaranjem tzv. južne rute u dolini Neretve.

“Broj migranata u ZHŽ-u je znatno povećan u odnosu na prethodna razdoblja, posebice otkako je prelazak u Hrvatsku onemogućen na bihaćkom području i zbog ovog bazena, te je dio migranata morao prijeći drugdje, a to se dogodilo zbog otvaranja južne rute na području Neretvanske doline. Na to sam upozoravao još prije pola godine“, kazao je ministar Boras za Fenu. Najavio je i da će ZHŽ poduzeti određene korake kada je u pitanju zaštita sigurnosti u županiji. “Danas smo imali razgovore u Upravi policije na tu temu i spremni smo poduzeti određene korake kad je u pitanju sigurnost u ovoj županiji“, rekao je sugovornik Fene dodavši da će policija povećati sigurnosne provjere jer je, kako je obrazložio, nedopustivo da se ta županija nađe u situaciji u kojoj se nalazi bihaćka regija ili Hercegbosanska županija.

“Mi moramo zaštititi županiju a jedan od koraka bit će i stroža kontrola“, dodao je za Fenu Boras uz napomenu da je najveći broj migranata zaimjećen na području Ljubuškog, te će, stoga, i pozornost policije u idućem razdoblju biti usmjerena na taj grad.

U akciji “Migrant”, koju provodi policija u ZHŽ-u, 2. kolovoza zatečen je 21 strani državljanin – migrant. Njih 12 je bilo iz Iraka, 4 iz Sirije, po dvoje iz Alžira i Palestine te jedan iz Libije. Narednog dana, u novoj akciji uočena su 33 strana državljanina. Radilo se o većoj grupi Iračana. U nedjelju, 4. kolovoza, policijski službenici su uočili još po dvoje Alžiraraca i Palestinaca, rečeno je u policiji.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});