fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Srpski ministar policije obratio se javnosti: “Ovo je neviđeno nasilje. Pokušava se nedemokratski uzeti vlast!”

Autor: dnevno.ba

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović održao je konferenciju za medije večeras u 23 sata u Palati „Srbija“.

Povod za izvanrednu konferenciju za medije su večerašnji nasilni prosvjedi u Beogradu.

“Ovo je ogoljeno apsolutno nasilje. Pokušava se preuzeti vlast nedemokratski. Ljudi su večeras mogli vidjeti suzdržano ponašanje policije koje su gađali bakljama, kamenjem od 2 do 3 kilograma. Policajci su izloženi linču. Ovo je nasilje da bi netko došao na vlast mimo volje naroda. I unatoč tome je policija suzdržana, krenuli su kada je bilo neizdrživo, kada im je život bio ugrožen. Tukli su ih raznim motkama, lopatama, imamo snimke”, govori Stefanović.

“Ovo nema veze s nikakvim mjerama za koronu, nego samo s nasiljem”; dodaje.

“Imamo 10 povrijeđenih policajaca, jednom su slomljene obje noge. Vukli su ga sa stepenica. Kakav monstrum netko mora biti. kako se osjećaju njihove obitelji. Užasne stvari se događaju”.

“Prosvjednici su bacali suzavac na policiju, postoje snimke. Užasne stvari. Rekao je predsjednik Srbije da nasilje neće pobijediti. Privest ćemo svakoga tko ugrozi sigurnost, zdravlje, život. Razbijaju stakla, uništavaju imovinu”; govori Stefanović.

“Najviše tuča je bilo među prosvjednicima, tuku se razne frakcije, to traje cijeli dan”, kaže Stefanović.

“Tražim od svig građana Srbije da se suzdrže od nasilja. Nećemo dozvoliti da se iživljavaju nad policijom i drugim građanima”, kaže Stefanović.

“Za mene i moju obitelj je ovo vjerojatno najtužniji dan u životu. Danas sam sahranio oca. Ali je danas i dan da kažem da Srbija neće nikada izgubiti od ovakvih ljudi”, rekao srpski ministar unutarnjih poslova.

“Bit će večeras snažne patrole, i po Beogradu i gdje god bude potrebno”, dodao je.

“Sigurnosne službe analizaju pojave elemenata vanjskih utjecaja na prosvjede. Imat će snažan odgovor naših sigurnosnih službi. Kada ćemo imati dovoljno dokaza i privesti te ljude pravdi obavijestit ćemo javnost”; kazao je.

https://www.facebook.com/portaldnevnohr/videos/272548664022437

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});