fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MINISTAR ZDRAVSTVA: “Dogodit će nam se talijanski scenarij. Slušajte struku!”

Autor: dnevno.ba

Mandić podsjeća kako su na početku poduzeli sve mjere i da smo dobijali pohvale Svjetske zdravstvene organizacije, ali država nije više mogla biti zatvorena zbog ekonomije.

Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva, uputio je apel građanima zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa u državi.

– Apeliram još jednom na stanovništvo, ovo je vrlo opasna situacija, ne smijemo podcijeniti ovaj virus. Bolest je vrlo ozbiljna i ne bira, od djece preko srednje životne dobi do staraca. Uozbiljite se, držite se propisanih mjera i ne idite na okupljanja, to je najpogubnije. Ako se ovako nastavi, ako nam jedan dan dođe prevelik broj oboljelih, na to nitko nije spreman – kazao je ministar Mandić za N1 te upozorio da bismo se mogli suočiti sa scenarijem kakav smo gledali u Italiji i Španiji.

– Možemo do toga doći vrlo lako, to je samo malo nepažnje – naglasio je i podsjetio kako su na početku poduzeli sve mjere i da smo dobijali pohvale Svjetske zdravstvene organizacije, ali država nije više mogla biti zatvorena zbog gospodarstva.

– Morate postupno popuštati mjere i apelirati na savjest građana, ali su građani to shvatili kao da je sve prošlo. Sad vam se čude kada uđete u zatvoreni prostor maskom, a do jučer su je svi nosili. Ne znamo ko je kriv da se pažnja skrenula na neke pokrete, frekvencije i koje sve gluposti, a niko ne sluša akademike, specijaliste. Sada svi komentiraju, politički komentatori, nepismeni – svi mogu doći u medije i dati mišljenje – istaknuo je Mandić.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});