fbpx

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske smijenilo Del Vechia

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Ministarstvo vanjskih poslova donijelo je odluku o povlačenju hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija, objavio je Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio našao se pod kritikama zbog zbog susreta s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci na neustavni Dan Republike Srpske.

Na toj proslavi posmrtno je odlikovan Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina.

Jučer je ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo  da nije bilo upoznato s odlaskom veleposlanika Ivana Del Vechija u Banja Luku na prijem povodom neustavno proglašenog dana Republike Srpske.

S odlaskom Del Vechia na prijem nije bila upoznata ni predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

“Predsjednica Republike Hrvatske nije bila upoznata s odlaskom veleposlanika Ivana Del Vechija u Banja Luku na prijem. Ujedno želimo naglasiti da predsjednica Republike oštro osuđuje odlikovanje bivšeg oficira JNA Slavka Lisice, koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine”, naveli su za Vijesti.ba u odgovoru iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI