fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mladi hrvatski intelektualac: Izetbegović će se u Sarajevo vratit sa smiješkom na licu jer Plenković, koji bi trebao stati za svoj narod u BiH, šuti kao zaliven

Autor: dnevno.ba

Mladi hrvatski intelektualac, politički i društveni aktivist Marijan Knezović komentirao je na društvenim mrežama posjet Bakira Izetbegovića hrvatskom državnom vrhu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Izetbegović je lijepo primljen u Zagrebu. Na poziv premijera Plenkovića lagano se ušetao u glavni grad svih Hrvata iz kojeg je poručio kako su Hrvatska i Herceg Bosna sudjelovale u udruženom zločinačkom pothvatu, kako je preglasavanje Hrvata sjajna stvar, kako je sve po ustavu te je jasno dao do znanja kako neće biti nikakvog mijenjanja izbornog zakona. Usput je pojeo i popio o trošku hrvatskih poreznih obveznika.

E, sad zamislite gospodina Plenkovića kako dolazi u Sarajevo i govori kako je Alijina RBiH aktivno etnički čistila Hrvate iz Bosne i iz dijelova Hercegovine. I da kaže kako i danas to rade, ali ne ratnim zločinima već političkim i ekonomskim zločinima. I da kaže kako je u redu da Hrvati preglasavaju Bošnjake ukoliko dobiju priliku, makar ilegalnu. E vidite, to se ne može ni zamislit. Da se to i usudi učinit, gospodin Plenković bi se u Zagreb vjerojatno vratio u mrtvačkom sanduku. Ili vreći.

Bakir će se u Sarajevo vratit letom u prvom razredu sa smiješkom na licu jer premijer susjedne zemlje koji bi trebao državnički stati za svoj narod u BiH pred šuti kao zaliven, a izjave bez ikakve težine i smisla proizvodi kao na pokretnoj traci te reciklira one koje su u opticaju već 20 godina. I to je jedan od razloga, a možda i temeljni, zašto nema ni izbornog zakona, a ni hrvatskog entiteta u BiH. Jer, čim hrvatski predstavnici iz BiH ili RH učine jedan korak naprijed po pitanju Hrvata u BiH, a korak naprijed je bio dolazak Dodika, potrude se čim prije napraviti i dva koraka unatrag, očekujući prateći pljesak dijela međunarodne zajednice kojem se treba dodvoriti.

Čovića nije potrebno ni spominjat u ovom kontekstu. On je tek promatrač. Tiho promatranje mu je core business već dva desetljeća.

Summa summarum sastanka: hrvatski predstavnici žele predstavit situaciju kao onu u kojoj brane Hrvate u BiH na sve načine. Zapravo nas brane pištoljem na vodu u kojem nema ni kap vode. Cijenu ovakvih političkih improvizacija (fijaska) opet plaćamo mi, Hrvati iz BiH, jedini narod u Europi koji ne može birati vlastite političke predstavnike i jedini narod na svijetu koji je u 20 godina gotovo prepolovljen bez holokausta ili kuge. A bome i jedini narod čiji premijer poziva čovjeka koji je odgovoran za sve to i još ga časti novcima onih kojima je Bakir oteo ljudska prava. I još mu šuti na izjave zbog kojih bi bio deportiran prvim letom da ih je rekao u Washingtonu, Jeruzalemu ili Beogradu komentirajući Amerikance, Židove ili Srbe”, napisao je Marijan Knezović na Facebooku.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});