fbpx

Mogao bi Bakir u poslu što ga priprema za 2022. hajrovati. I do sada je.

Autor: dnevno.ba

Bakir Izetbegović ima viziju, kako BiH učini naprednom, berićatnom zemljom. U ostvarenju vizionarstva negdje je na pola puta. Puno tog je već napravio. Ona koju svako jutro selami već udarnički odrađuje posao. Bakirov dojučerašnji kućni prijatelj Denis uočio je kako je ONA s UKCS-a otjerala više liječnika nego što je SDA dobila glasova na izborima u jednoj sarajevskoj općini.

Varaju se oni koji misle kako je to bilo lako. Trebao je “prvi do Bakira”, Asim, zvani Bravče, podmititi toliko ruku da izglasaju predratnog kerovođu za predsjednika sarajevskog Kantonalnog odbora SDA. Trud se isplatio. Kad je Bakirov i Asimov “Njiha general” obećao Ilidžancima riješiti sve probleme u prethodne četiri godine, na osnovu programa za period 2000.-2024. više nije bilo sumnje kako je bračni par povukao pravi potez. Tako “uvjerljiv poraz” na izborima teško će biti nadmašiti.

No, taj uspjeh samo je dio Bakirovih maestralnih poteza. Ne treba zaboraviti koliko je briljantnom izbornom rezultatu u Sarajevu doprinijelo njegovo prihvaćanje lucidne ideje NN ženske osobe, “selamim te svako jutro”, da malinar Fikret kupi respiratore, što je premijer Fadil-sjećate se onaj što nam je otkrio da su partizani borci protiv antifašizma-preko Solaka, šefa Federalne civilne zaštite, odmah završio. Spržili su 10 milijuna maraka naših para, ali bar imamo respiratore. U skladištima. Sada su ljudi u tolikom strahu od respiratore, što opslužuju dva pacijenta istovremeno, da svi povazdan nose maske da se ne zaraze koronom.

Respiratori su tu odigrali ključnu ulogu u poštivanju epidemioloških mjera. Jer da je kupovina respiratora povjerena nekoj tvrtki koja se bavi uvozom medicinske opreme, ta bi firma kupila ispravne respiratore i nitko više ne bi poštovao mjere. Ovako svi se boje da ne završe na Fikretovim respiratorima, pa se paze zaraze.

I za one koji ne vole Bosnu, Bakir ima lijek- tu je Osmica i Osmičina alatka. On po Bakirovu nalogu snima, prisluškuje, a onda snimke dotura AvAvu. Šta će mu diploma za takav posao. On je za njega više nego kvalificiran. Električari ako ne znaju sami snimit, znaju reći onom tko se razumije u te prislušne sprave.

A posla kao u priči. Jer,  valja Bosnu gurati u progres, a obje ručne zategnute. I sve više onih koji ne vole Bosnu.  Kako ih prepoznati? Lahko. To su oni koji ne voli Osmicu. Oni ne voli ni Osu, a tko ne voli Osu, ne voli ni Bakira i Sebiju, a tko njih ne voli ne može voljeti Bosnu. Do jučer su to bile retrogradne snage predvođene Dodikom i Čovićem. No, u zadnje vrijeme oni koji ne vole Bosnu otkriveni su, ne biste vjerovali, i ispod Bakirovih skuta. Najprije Dino, nedavno Aljoša, sada Denis, sutra Semir. Boga pitaj koliko ih je još.

No, pravi posao, da Bosnu učini trajno berićatnom, prvom suprugu u Bošnjaka tek predstoji. Valja na izborima za dvije godine što više halal Hrvata i Srba ugurati u Dom naroda federalnog parlamenta pa izabrati probosansku vlast u Federaciji. Hrvata se jednom za svagda riješiti. Reufa usrećiti. I vas dunjaluk. Na tome poslu Bakir računa okupiti sve probosanske snage. Okrenut ih protiv dušmana, da  više ne zagledaju peksinavluk u SDA-ovoj avliji. Mogao bi Bakir i u tom poslu hajrovati. Kao i u ovim dosadašnjim. Po ugledu za Zlogumdžiju. Što njemu hali. Smjenilo ga s čela Partije, ali je zato sada glavni tviteraš- strašilo. Straši Bošnjake trećim entitetom

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI