MOSTAR: Tri osobe s teškim zdravstvenim stanjem smještene u Covid-bolnicu

Autor:

Tri osobe zaražene koronavirusom s područja Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru smještene su na odjelu covid-bolnice u Mostaru, izvijestili su iz ove županije nakon što su ponovno nakon 30 dana zabilježeni slučajevi obolijevanja od covida-19.

U posljednja 24 sata s područja Mostara hospitalizirani su 31-godišnji muškarac, kod kojeg je infekcija potvrđena tijekom vikenda, i 24-godišnjakinja iz njegove obitelji s visokom sumnjom na zarazu.

Kako su priopćili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), kod oboje pacijenata došlo je do pogoršanja kliničke slike, zbog čega su smješteni u izolacijski blok gdje se provodi dijagnostička obrada. Tijekom protekloga tjedna u covid-bolnicu u Mostaru smještena je starija žena iz Stoca koja se nalazi na potpornoj terapiji kisikom.

Iz Kriznog stožera pozvali su građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite poput držanja fizičkog razmaka, nošenja maske u zatvorenom prostoru, temeljitog pranja ruku i održavanja osobne higijene i higijene prostora.

Voditelj covid-bolnice u Mostaru, infektolog prof. dr. sc. Jurica Gudelj rekao je da su provedena testiranja osnovnih kontakata novozaraženih osoba, a prvi nalazi negativni su na koronavirus, prenosi Index.

Područje Hercegovine koje je ustrojeno u tri županije je tijekom prvoga vala bilo među najpogođenijim koronavirusom.

Autor:

ZADNJE VIJESTI