fbpx
Foto: Fena

Muftija mostarski u posjeti općini Tomislavgrad i Franjevačkom samostanu

Autor: Fena

Načelnik Ivan Buntić u četvrtak je u svome uredu primio izaslanstvo Islamske zajednice predvođeno mostarskim muftijom Salemom ef. Dedovićem.

Sastanku su nazočili i glavni duvanjski imam Amer ef. Jugo, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad Ibrahim Kapetanović te pomoćnik načelnika za investicije i razvoj Nedžad Nuhić.

Muftija Salem ef. Dedović zahvalio je načelniku na prijamu te kontinuirano dobroj suradnji i razumijevanju za potrebe i zahtjeve Islamske zajednice u Tomislavgradu, naglasivši susretljivost općinske uprave i službi pri uknjižbi dobara Islamske zajednice, kao i podršku Općine u rekonstrukciji vjerskih objekata.

Načelnik Buntić osvrnuo se na skladan suživot svih naroda u Tomislavgradu koji je, kako je rekao, na zavidnoj razini što u ovakvim vremenima i previranjima u državi i društvu može biti istinski primjer drugima.

Zaključeno je da na tragu dosadašnje suradnje i pozitivnih iskustava treba i dalje nastojati očuvati ovakve odnose i povjerenje.

U sklopu posjeta općini Tomislavgrad mostarski muftija u pratnji predstavnika Islamske zajednice iz Tomislavgrada te prozorskog imama Nihada efendije Ahmetovića posjetio je Franjevački samostan u Tomislavgradu, gdje mu je domaćin bio gvardijan Franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI