fbpx

MUP HNŽ-a se jače aktivirao na područje Neuma gdje sve više haraju đžeparoši i lopovi iz cijele bivše SFRJ

Autor: Dnevno.ba

NEUM - Početkom turističke sezone u HNŽ-u povećan je dolazak osoba sklonih krađama, džeparenju, provalama i ostalim oblicima kriminaliteta. Većina tih osba, koja dođu iz cijele regije bivše države u HNŽ, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka, navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ-a.

-Policijska stanica Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest krivičnih djela teške krađe, krađe, razbojništva, ugrožavanje sigurnost, provale i druga krivična djela. Sva krivična djela riješena su po poznatom izvršitelju, određen dio je dokumentiran i proslijeđen nadležnom tužiteljstvu a određen dio je u proceduri.

U skladu sa zakonskim propisima u PS Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNŽ-a s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone a sve u cilju sigurnosti turista i njihove imovine.

U cilju jačanja sistema policijskih snaga MUP-a HNŽ-a da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminaliteta, nabavljena je i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama- stoji između ostaloga u priopćenju MUP-a HNŽ-a, koji poziva sve na veći oprez.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI