fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MUP KS, koji štiti ubojice i laže građane, ne zaslužuje ni podršku, ni poštovanje, već gađenje i osudu!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Četiri dana prođoše od kako su dva pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adis Šehović i Davor Vujinović brutalno ubijeni prilikom vršenja svojih policijskih aktivnosti na području Sarajeva, na Alipašinom Polju u C fazi, kada je iz automatskog oružja na njih pucalo, organima gonjenja, za sada još uvijek nepoznata lica.

Obećanja komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića bila su „obećavajuća“: „Sve ćemo prevrnuti, da nađemo ubojice policajaca“! Pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo snage reda ne miruju: helikopteri nadlijeću, potencijalni suučesnici na razgovor se u MUP KS privode, zatim zbog nedostatka dokaza na slobodu odmah puštaju, tek jedan je jučer službeno uhićen i na daljnje postupanje tužitelju Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo od strane pripadnika MUP-a KS isporučen. Neslužbeno, ne radi se o ubojici, već o osobi, koja bi mogla imati saznanja o izvršenju kaznenog djela – dvostrukog ubojstva sarajevskih policajaca. U pitanju je Srećko Trifković koji je ranije od strane Tužiteljstva BiH kod Suda BiH optužen u predmetu „Volan“.

Trifkovićeva odvjetnica Tatjana Savić potvrdila je jučer za medije, da „njezinog klijenta Srećka Trifkovića već drugi puta privode, te da je sam tražio poligrafsko testiranje, koje je i prošao, te da će ujutro podnijeti zahtjev, da se saslušaju svjedoci, koji mogu potvrditi njegov alibi…“! Dakle, Tužiteljstvo KS i MUP KS opet su došli u ćorsokak, a stvarne ubojice sarajevskih policajaca, kao i njima dobro poznate ubojice Dženana Memića glavnim Gradom Bosne i Hercegovine šeću i punu podršku i amnestiju od pravosudno-policijskih struktura imaju.

Iako je po mome sudu na nesumnjiv način licemjerno i dvolično, da Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo, na čijem se čelu nalaze izrazito promiskuitetne, iskompromitirane i korumpirane osobe poput Dalide Burzić i Mevludina Halilovića, vode pak ovaj slučaj, nakon njihove sramne i nečasne uloge u predmetu „Memić“, u tom skandaloznom tužiteljsko-policijskom skandalu bez presedana u prikrivanju i skrivanju stvarnih ubojica mladića Dženana Memića za koje prikrivanje se isti sumnjiče, zapravo, sada najavljuju, kako će „sve prevrnuti, da nađu ubojice sarajevskih policajaca“, dok u isto vrijeme svjesno i namjerno skrivaju ubojice Dženana Memića i još tako licemjerno poručuju, kako je „sigurnost građana na zadovoljavajućem nivou“!

Već sam kazao, da želim istinski, da se ubojice nevinih i nedužnih policajaca pronađu i na adekvatan krivično-pravni način od strane sudskih vlasti dugotrajnim kaznama sankcioniraju, ali i svatko onaj, koji je svojim ponašanjem oprečnim zakonu, nasilno život nevine osobe zauvijek prekinuo.

Kad MUP KS „šalta“ građane – onda je to perfidno, providno i jadno!

Odmah nakon tragične pogibije dvojice policajaca, korumpirani i kriminalizirani vrh MUP-a KS, odnosno komesar MUP-a KS poručio je javnosti: „Treba prevrnuti sve u okolini Sarajeva kako bi došli do počinitelja. Policajci su bez ikakvog povoda napadnuti, nisu čak uključili ni rotaciju, niti su upotrijebili oružje, ono je upotrijebljeno protiv njih. To je još veća težina, jer smo se mi prvi na području FBiH počeli odupirati napadima na policiju. Upozoravali smo putem sindikata i medija da se nastavljaju napadi na policiju samo zato što obavljaju svoj posao“ – kazao je komesar Mevludin Halilović.

To izjavljuje teško osramoćeni čovjek, koji je odmah po dolasku na dužnost komesara MUP-a KS, po nalogu svojih kriminaliziranih nalogodavaca, prije presude Kantonalnog suda u Sarajevu „ustvrdio“, kako je „Dženan Memić stradao u prometnoj nesreći“, a nakon presude pogodio ga je „grom iz vedra neba“; Muriz Memić pozvao je komesara Mevludina Halilovića, koji na obrazima sjedi, da ako „ima imalo srama i obraza, da podnese ostavku“, no kako stvari stoje, sve su prilike, da Halilović o ostavci i ne razmišlja, a kamo li planira, a korupcija ga je dovela do gubitka stida, koji čuva istinu.Izričit je bio komesar Halilović, kako „treba sve prevrnuti u okolini Sarajeva kako bi došli do počinilaca“ – to izjavljuje čovjek, koji u isto vrijeme skriva ubojice Dženana Memića i koji oko sebe i uz sebe drži ljude, koji su svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, zajedno i u dogovoru sa izrazito promiskuitetnom Dalidom Burzić počinili svjesno i namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u predmetu „Dženan Memić“, s ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića.

„Nismo, niti ćemo se pokolebati u zahtjevanju na konačnom i sistemskom obračunu sa kriminalnim pojedincima i grupama, te smo u potpunosti opredijeljeni da utičemo na svakog predstavnika i nadležne organe u cilju poboljšanja sigurnosnog ambijenta za sve naše građane i posjetioce Kantona Sarajevo, ali i države Bosne i Hercegovine“ – odlučno su izjavili predstavnici MUP-a KS!

„Odlučni“ su pripadnici MUP-a KS, kako ih navodno „ništa neće pokolebati na konačnom i sistemskom obračunu sa kriminalnim pojedincima i grupama“, dok u isto to vrijeme štite, njima dobro poznate kriminalce – ubojice Dženana Memića; Odlučni su pripadnici MUP-a KS, kako će se „obračunati sa kriminalnim pojedincima i grupama“ – dok u isto to vrijeme u vrhu MUP-a KS rade nesrazmjerni i neviđeni kriminalci – inspektori, koji su u predmetu „Dženan Memić“ počinili najveći postdejtonski organizirani pravosudno-policijski kriminal, pa prema tome, najbolje je da se počnu obračunavati sa samim sobom.

„Posebno se zahvaljujemo našim građanima čija nam je podrška od izuzetnog značaja u ovim teškim trenucima koji su zadesili porodice naših kolega, sve naše članove i policiju Kantona Sarajevo“ – izjavili su pripadnici MUP-a KS. Ali kako da ja, kao građanin Kantona Sarajevo, MUP-u Kantona Sarajevo pružim bilo kakvu podršku, znajući, da su isti ti, koji izjavljuju, kako će „sve prevrnuti, da nađu ubojice svojih kolega, da ih ništa neće pokolebati u obračunu sa kriminalcima“, zapravo ti, koji još uvijek štite i skrivaju kriminalce/ubojice Dženana Memića i štite 22 kriminalca/inspektora u svojim redovima, koji su u predmetu „Dženan Memić“, pod patronatom Dalide Burzić, skrivali, prikrivali, uništavali, krivotvorili i zataškavali dokaze, sa ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića!?

Kao građanin, svoju podršku u ovim teškim trenucima, dajem i pružam jedino i samo porodicama tragično nastradalih policajaca, ali ne i MUP-u KS – takvoj kriminaliziranoj instituciji i bezosjećajnim i korumpiranim trolovima uposlenih u toj instituciji, koji se ne libe da zloupotrijebe tragičnu pogibiju svojih kolega za svoju samopromociju, tražeći sada za sebe podršku građana, koji su ih do jučer zbog predmeta „Dženan Memić“ osuđivali i pljuvali – takav MUP KS i osobe uposlene u toj instituciji (čast izuzecima) ne zaslužuje, ni podršku, ni razumijevanje, već kontinuiranu osudu igađenje!

Prije samo dva mjeseca Burzić, Halilović i Zolj uvjeravali su nas, da je sve uredu!

Prije samo dva mjeseca, komesar MUP-a KS Mevludin Halilović i premijer KS Adem Zolj susreli su se sa glavnom kantonalnom tužiteljicom Dalidom Burzić u prostorijama Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo. Na tome sastanku, komesar Halilović je izvjestio premijera Zolja i tužiteljicu Burzić da policija uredno i po planu svakodnevno izvršava svoje terenske obaveze i zadatke.Premijer Zolj je tada kazao kako Vlada podržava rad Tužiteljstva KS i Uprave policije te s tim u vezi konkretno najavio kako će Vlada KS već na svojoj tada sutrašnjoj redovnoj sjednici donijeti odluku i dati saglasnost za raspisivanje javnog oglasa s ciljem prijema 200 novih policijskih službenika.Na tome sastanku razgovarano je o potrebi i većem angažmanu na prevenciji svih negativnih pojava, posebno prosjačenja. Istaknuto je tada, kako se u preventivno djelovanje trebaju uključiti sve službe za socijalni rad te Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS.

“Policija i Tužilaštvo se u suštini bave posljedicama ovih negativnih pojava. Smatram da je puno (o.p. prosjačenja) važnije raditi na njihovoj prevenciji”, istakao je premijer Zolj.

Konstatirano je na tome sastanku održanom prije dva mjeseca, kako je prosjačenje jedan od evidentnijih problema u KS, zbog čega je potreban i veći angažman Kantonalnog centra za socijalni rad i drugih nadležnih organa iz ove oblasti, kako bi se ovaj problem pokušao trajno riješiti, a sve naravno uz kontinuiranu podršku kantonalne policije. Nakon održanog sastanka Burzić, Halilović i Zolj, prije dva mjeseca bili su jednoglasni i čvrsti u svojim stavovima: „Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća“, i usprkos činjenici, da se ubojice Dženana Memića još uvijek slobodno Gradom šeću, pod velom zaštite Tužiteljstva i MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz prethodno navedenog vidno je, da su čelni ljudi pravosudno – policijske i izvršne vlasti na Kantonu Sarajevo održali sastanak na kome je detektiran „najvažniji“ problem u Kantonu Sarajevo – prosjačanje, utvrđeno da je sigurnosna situacija na zadovoljavajućem nivou, a nakon ubojstva policajaca, isti ti ljudi, koji su nam samo dva mjeseca ranije solili pamet uvjeravajući nas, kako je „sigurnost građana na zadovoljavajućem nivou“, sada izlaze sa nekom drugom pričom i konstatacijom: „Situacija je ipak nestabilna“!

Čuvajte se licemjera i dvoličnjaka, jer takvi prodaše, izdaše, razapeše i pogubiše mnoge pravednike!

Vezani tekst:
https://www.dnevno.ba/vijesti/apsurd-kad-mup-ks-koji-skriva-ubojice-dzenana-memica-najavljuje-da-ce-pronaci-ubojice-svojih-kolega-153478/?fbclid=IwAR3ILXUly98G4xnidLbX0pcr9fmsQ3i5tKxBegCJodUBFZOaSFCyp22Dp-k

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});