fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MURIZ MEMIĆ: Pozivam Gordanu Tadić, da me nakon imenovanja ponovo primi!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) na današnjoj sjednici imenovalo je Gordanu Tadić za novu Glavnu tužiteljicu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Tadićeva je dvije i pol godine obnašala dužnost vršiteljice dužnosti Glavnog tužitelja BiH, nakon suspenzije i smjene Gorana Salihovića s pozicije Glavnog državnog tužitelja.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, koji već tri godine traži istinu i pravdu za svoga ubijenog sina Dženana Memića, u razgovoru za portal Dnevno.ba, kratko je kazao, da „očekuje, da ga nova Glavna državna tužiteljica ponovno primi“, a razlog prijema jest to, kako navodi Muriz Memić, „što se bliži godišnjica (08.02.), kada je njegov sin Dženan Memić brutalno u Velikoj Aleji na Ilidži pretučen, a od kojih je zadobivenih povreda dana 15. 02. 2016. godine preminuo na Univerzitetskom Kliničkom Centru u Sarajevu, te da se želi informirati u kojoj fazi rada se nalazi krivični predmet, kao i to, da očekuje skoro otvaranje istrage protiv svih onih, koji su na kriminalan način involvirani bili u predmetu „Dženan Memić“.

Muriz Memić je ponovno u razgovoru za Dnevno.ba istaknuo, da „vjeruje Državnom tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, sada na čelu sa novom Glavnom državnom tužiteljicom Gordanom Tadić kao i Timu tužitelja i istražitelja, koji je shodno Odluci tada v. d. Glavne državne tužiteljice Gordane Tadić imenovan za rad na predmetu „Dženan Memić“, a koji Tim upravo sačinjavaju tužitelj Ćazim Hasanspahić, državni istražitelj Tužiteljstva BiH Nermin Halilagić i drugi, a vezano za Krivičnu prijavu, koju je Memić zajedno sa svojim odvjetnikom Ifetom Feragetom podnio prošle godine, prijavivši krivično 45 lica, na čelu sa prvoprijavljenom Dalidom Burzić, glavnom kantonalnom tužiteljicom.

Prema Krivičnoj prijavi „od strane pravosudno – policijskih djelatnika predvođenih Dalidom Burzić izvršeno je svjesno namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, sa ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića, pri čemu su u toj namjeri prikrivanja pravih ubojica Dženana Memića, optužene dvije osobe Ljubo i Bekrija Seferović, a koje sa kritičnim događajem nisu uopće povezane, što je presudom Kantonalnog suda u Sarajevu i utvrđeno“.

„Stoga pozivam glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, da me zajedno s mojim advokatom Ifetom Feragetom ponovno primi, jer bliži se već treća godina od stradanja i ubojstva moga sina Dženana, kao i sama godišnjica ubojstva i očekujem, da me kao oštećenog informira o poduzetim radnjama i da do godišnjice ubojstva moga sina Dženana poduzmu neke konkretne poteze, kao što je službeno otvaranje istrage protiv Dalide Burzić i dr., jer imaju sve dokaze“ – ističe Muriz Memić.

„Vrijeme je konačno da se nešto uradi, evo bliži se godišnjica ubojstva moga sina Dženana Memića. Dalida Burzić je vođa organizirane mafije od početka to tvrdim. Ona je izmislila prometnu nesreću, jer Dženan nije stradao u prometnoj nesreći, a to je i Kantonalni sud u svojoj presudi utvrdio, kao i to, da Alisa Mutap nema amneziju“ – izjavio je Memić, te nadodao, „ako slučaj ubojstva Dženana Memića ne promijeni bh. pravosuđe, vladavina prava u ovoj državi bit će zauvijek izgubljena, stoga pozivam Glavnu tužiteljicu Tadić, da pokaže, da se u ovoj državi kriminal više ne isplati i da pokaže, da vladavina prava nije za bh. društvo izgubljena“ – zaključuje Memić.

Muriz Memić je ukratko za portal Dnevno.ba prokomentirao i imenovanje Gordane Tadić za novu Glavnu državnu tužiteljicu, te izjavio „uvjeren sam, da je na tu poziciju imenovana časna i poštena žena, što od početka to tvrdim dok je bila vršitelj dužnosti Glavnog tužitelja BiH, očekujem da to i ostane i da svoju profesionalnost, čast i poštenje pokaže kroz predmet „Dženan Memić“ u kojem je počinjen najveći postdejtonski organizirani pravosudni kriminal, uključujući naravno i druge predmete“.

Podsjećanja radi, Gordana Tadić nekoliko je puta do sada u svome Uredu u prostorijama Tužiteljstva BiH primila Muriza Memića i odvjetnika Ifeta Ferageta i tom prigodom Muriz Memić je više puta za medije, nakon održanog sastanka izjavio, da su „nakon dvije i pol godine borbe za pravdu i istinu, napokon iz jedne institucije (o.p. Tužiteljstva BiH) izašli zadovoljni“.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});