fbpx

Muškarac ubijen nakon što je pokušao oteti autobus u Ljubljani

Autor: Dnevno.ba

LJUBLJANA - U incidentu u autobusu ljubljanskog gradskog prijevoza na prilazu gradu ubijena je osoba koja je, kako javljaju slovenački mediji, pokušala oteti vozilo, prijeteći vozaču.

Ljubljanski “Delo” navodi da se incident dogodio sinoć kada je nepoznata osoba prisilila vozača gradskog prijevoza na redovnoj liniji da skrene prema obilaznici, prijeteći da će ga ubiti odvijačem.

Vozač je, navodi list, zadržao prisebnost i skrenuo u pravcu koji je zahtijevao otmičar, ali je nakon toga namjerno prešao preko crvenog na semaforu da bi upozorio policiju.

Direktor Ljubljanskog putničkog saobraćaja Peter Horvat za “Delo” je rekao da je osoba koja je ušla u autobus zaprijetila vozaču smrću i prisilila ga da skrene sa predviđene linije na gradsku obilaznicu.

Policija je potvrdila incident i da je jedna osoba mrtva.

Portparol ljubljanske policijske uprave Nataša Pucko rekla je da su informaciju o otetom autobusu dobili sinoć oko 21 sat, te da može potvrditi da je jedna osoba umrla.

Slovečaki mediji prenose i da je policija nekoliko puta pokušala da zaustavi autobus, ali bezuspješno, nakon čega je otmičar ubijen.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI