fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MUSLIMANSKO-SRPSKA AGRESIJA NA HRVATE U BIH! Đapić zaprijetio odgovornima za linč

Autor: dnevno.ba

Predsjednik stranke Desno Anto Đapić burno je reagirao na događanja u susjednoj BiH, a njegovo žustro priopćenje u potpunosti prenosimo:

Nasrtaji, nasilje, mržnja i prijetnje Katoličkoj crkvi u Sarajevu i osobno kardinalu Puljiću završna su faza integrirane muslimansko-srpske agresije na hrvatski narod u BiH i strateški korak istodobno u osvajanju završnih pozicija za novu agresiju na današnju Republiku Hrvatsku. Događaj u Sarajevu se ne može gledati izvan strateškog plana osmišljavanog cijelo proteklo stoljeće, ostvarivanog u etapama, još od 1941.godine, zatim strašnim zvjerstvima protiv hrvatskog naroda 1944.i 1945.godine, a nastavljenim nakon polustoljetnog progona i zatiranja srpskom agresijom na Hrvatsku i BiH, te muslimanskom agresijom na Hrvate 1993.godine, čije političke, sigurnosne i međunarodne operacije nisu prestale do danas. I neće ako Republika Hrvatska ne reagira.

Nije pokušaj linča kardinala Puljića unutarnje pitanje BiH, jer unutarnjeg pitanja takve razine u toj zemlji nema, niti je to pitanje arbitraže stranih veleposlanstava na čelu s američkim u toj zemlji. To je pitanje prvoga reda važnosti Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Mi smo u DESNO tijekom proteklih godina više puta snažno ukazivali na to povezujući tijek događaja od muslimanske agresije 1993.godine na hrvatske životne prostore, povezujući nevjerojatnu selektivnost u pristupu ratnim zločinima, progonu HVO-a, hrvatskih branitelja i vojskovođa, međunarodnu hašku kriminalizaciju HVO i Hrvata, preotimanje predstavničkog prava Hrvatima u Federaciji, u regijama i gradovima znajući da taj proces neće prestati bez snažne i odlučne reakcije Republike Hrvatske.

Između ostaloga zato smo inzistirali na tri ključne točke državno-političkog programa, na izbornom zakonu, na zakonu o državljanstvu i na pozicioniranju kršćanskih vrijednosti kao temeljne ustavne vrijednosti državno-političkog poretka. Na žalost hrvatske političke stranke i inicijative ostajale su nezainteresirane, slijepe i gluhe na te strateške prijedloge, a svaki od njih i svi zajedno imaju i imali su na umu i sprječavanje događaja ovoga tipa u Sarajevu za sva vremena i trajno utvrđivanje pozicija hrvatske nacionalne suverenosti.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});