fbpx

Na središnjem predizbornom skupu HDZ-a i Ilija Cvitanović

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Na poziv predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića na središnji predizborni skup HDZ-a za izbore članova za Europski parlament nazočio je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Ilija Cvitanović.

Na središnjem predizbornom skupu HDZ-a za europarlamentarne izbore predstavljeno je dvanaest HDZ-ovih kandidata. U prepunoj Ciboni okupilo se oko šest tisuća članova i simpatizera HDZ-a. Na skupu je bila i njemačka kancelarka Angela Merkel te kandidat Europske pučke stranke za predsjednika Europske komisije Manfred Weber.

Prave ovacije doživjela je njemačka kancelarka Merkel koja je na hrvatskom počela i završila govor u kojem se zauzela za mir u Europi koji garantira Europska unija.

“Europa je projekt slobode i moramo raditi da svi imaju ista prava i da očuvamo mir i slobodu”, rekla je Merkel.

Nacionalizam pokušava uništiti Europu, poručila je kancelarka uz poziv da se protiv toga mora boriti. Manfred Weber naglasio je kršćansku orijentaciju Europe i podsjetio da danas europski narodi žive u slobodi zahvaljujući Adenaueru, Kohlu, Tuđmanu i Merkel, navodi se u priopćenju HDZ-a1990.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI