fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Načelnik općine Gradac Matko Burić: “Sezona je podbacila, pozdravljamo otvaranje granica s BiH”

Autor: dnevno.ba

Turistička sezona u Hrvatskoj znatno je podbacila zbog ranijih mjera Hrvatske o zabrani ulaska bh. građana, koje su kasnije ukinute, da bi novom odlukom od 11. jula ponovo djelimično pooštrene.

Slobodna Dalmacija ispitala je situaciju u popularnim ljetovalištima u Makarskoj i u Gradcu. Zaključak im je da Makarska i Gradac najviše pate bez Bosne i Hercegovine.

“U ovoj situaciji vidljivo je koliko je Makarska kao destinacija ovisna o tržištima bez kojih smo sada ostali. Poljaci kao broj jedan su desetkovani, Skandinavaca uopće nema (a lani su na 1.7. Norvežani bili na drugom mjestu te Šveđani na petom!), a najveći minusi bilježe se upravo zato jer nema gostiju iz BiH, koji su inače iznimno brojni i na području Općine Gradac gdje su lani na ovaj datum bili druga najbrojnija nacija. Lani su u Makarskoj Bosanci bili na četvrtom, gotovo pa trećem mjestu na ovaj datum, a u prvom dijelu jula vjerojatno bi i premašili Čehe. I Baška Voda je ovisna o ovom tržištu koje je bilo lani na trećem mjestu sa 16 posto u ukupnoj brojci, dok su u Podgori gosti iz susjedne BiH bili na petom mjestu u junu”, kaže se u analizi.

Gradački načelnik Matko Burić za Slobodnu Dalmaciju kaže da postoji svojevrsna tradicija koja seže još u vrijeme bivše države “kada su naši gosti iz BiH dolazili u ondašnja odmarališta i ta se navika sačuvala, pa je jasno da o njihovom tržištu dosta ovisimo”.

“Pozdravljam odluku otvaranja granica s BiH i nadam se da se neće zatvoriti”, kaže gradački načelnik Matko Burić.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});