fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Načelnik pozitivan na koronavirus, ali to ga nije zaustavilo da bude na proslavi

Autor: dnevno.ba

Političari u BiH se redovito blamiraju i sramote, te pokazuju kako za njih ne vrijede ista pravila kao za obične građane.

Tako je u Čelincu, pokraj Banja Luke u ponedjeljak političar zaražen korona virusom stigao na obilježavanje Dana i krsnu slavu općine, i to bez zaštitnih maski, piše portal Istinito. Bez maske i distance Predsjednik Skupštine općine Čelinac Dejan Kurtinović, koji je pozitivan na koronavirus, umjesto da bude u izolaciji, piše Istinito, nazočio je obilježavanju Dana grada, na zgražavanje dijela prisutnih, pogotovo zato što je odbio nositi masku i nije održavao distancu od ostalih zvanica, što se jasno vidi i na fotografijama koje su objavili Općina Čelinac i drugi.

Rezultati testa za predsjednika čelinačke Skupštine i kadra Socijalističke partije Dejana Kurtinovića bili su pozitivni nakon kontakta s direktorom Fonda za zaštitu životne sredine Srđanom Todorovićem, koji je, također, pozitivan na koronavirus.

Iako se morao pridržavati mjera i uputa, te biti u izolaciji, Kurtinović je ignorirao i preporuke struke, ali i upozorenja pojedinaca tijekom proslave, navodi portal. Nije znao da je pozitivan Nakon objava u medijima, oglasila se i lokalna uprava Čelinac reagirajući na tekst i, tvrdeći da predsjednik Skupštine Dejan Kurtinović prilikom obilježavanja dana i krsne slave općine, nije znao da je zaražen virusom korona.

”Dan i slava općine Čelinac, Sabor Svetog Arhangela Gavrila, obilježen je 25. i 26. srpnja (subota i nedjelja). U subotu, 25. srpnja, održana je svečana sjednica Skupštine općine Čelinac uz poštovanje svih naloženih mjera (poštovanje ograničenja brojnosti javnog okupljanja, socijalna distanca, nošenje zaštitnih maski svih prisutnih). U nedjelju, 26. srpnja prelomljen je slavski kolač u hramu Svetog Arhangela Gavrila, a zatim služen parastos i položeni vijenci palim borcima. Predsjednik Skupštine općine Čelinac Dejan Kurtinović blage simptome bolesti osjetio je u ponedjeljak 27. srpnja, kada je i testiran, a pozitivni rezultati testa stigli su dan kasnije, u utorak 28. srpnja. Navedena dva dana Kurtinović provodi u kućnoj izolaciji, te se ovaj status nastavlja i nakon dobivenih rezultata PCR testa”, navedeno je u priopćenju iz ureda načelnika općie Čelinac.

Zbog ovog skandala, na društvenim mrežama reagirali su i roditelji djece koja borave u banjalučkim vrtićima, jer funkciju direktora Centra za predškolski odgoj obavlja supruga Dejana Kurtinovića Jelena Kurtinović, koja je, također, kadar Socijalističke partije.

Mnogi smatraju, piše Istinito, da su trenutna žarišta zaraze upravo stranačka okupljanja i nepoštivanje mjera političara, a tome ide u prilog i podatak da su na virus pozitivne stranačke kolegice Kurtinovića i Todorovića, poput Jelene Derajić, tajnica u Ministarstvu energetike i rudarstva, kao i direktorica čelinačke “Čistoće i zelenila” Željka Jungić.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});