fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Najmanje četiri osobe poginule u poplavama na Cipru

Autor: Fena

NIKOZIJA - Najmanje četiri osobe su poginule u poplavama na sjevernom Cipru dok su kišne padavine zahvatile otok, javili su u četvrtak mediji ciparskih Turaka.

Žrtve su poginule kada je njihov automobil odnijela bujica tijekom obilnih kiša u srijedu navečer, javili su mediji. Ciparski mještani javili su o skoro neprekidnoj kiši od utorka ujutru, dok neki tvrde da su to najobilnije padavine koje pamte.

Kratkotrajne poplave nakon izoliranih pljuskova nisu neuobičajene na otoku, ali su ovako duge poplave rijetkost. Nastavak loših vremenskih uvjeta očekuje se i danas nakon što je meteorološki zavod objavio upozorenje na vremenske nepogode u narednih 24 sata.

“U roku od nekoliko minuta vrijeme se promijenilo od prekrasnog sunčanog dana do izuzetno hladnog uz grmljavinu koja se čula iz daljine” – izjavila je jedna mještanka sjevernog Cipra.

Ljudi su postavljali vreće s pijeskom kako bi spriječili vodu da se probije kroz prozorska okna i da prolazi ispod vrata, kazala je.

Snimci postavljeni na društvenim mrežama prikazuju automobile u more, ili pod nabujalim vodama i prodiranje vode kroz kuće.

Rijeke su se izlile iz korita, stvarajući štete u ciparskoj prijestolnici Nikoziji i dovele su do djelimičnog zatvaranja autoputa koji povezuje Nikoziju s Kirenijom, lučkim gradom na sjevernoj obali.

Brojne škole su zatvorene. Štete su prijavljene na cestovnoj mreži od obilnih kiša na jugu otoka u srijedu, prenosi Reuters.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});