fbpx

Nakon čak 20 godina, Rasim Ljajić neće više biti ministar u Vladi Srbije

Autor: dnevno.ba

Rasim Ljajić simbol je za vječnog ministra u vladi susjedne Srbije, ali i tom izgleda dolazi kraj. Još uvijek aktualni ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije potvrdio je da poslije 20 godina napušta ministarsku poziciju.

“Postoji više razloga, a dva su ključna. Prvi je činjenica da sam još prije dvije godine to najavio i nekoliko puta poslije ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj vladi i da sam vječiti ministar”, izjavio je Ljajić.

Navodi i kako je jedan od rijetkih ministara koji je izašao iz vlade, a da nije otjeran, koji se ministarskog mjesta odrekao bez ikakve afere. Kaže i kako “ima ko će da ga odmijeni”, ali detalje nije mogao da otkrije.

“Ne mogu još da govorim o konkretnim imenima iz prostog razloga što još nismo definisali koji će tačno resor pripasti SDP-u Srbije”, naveo je Ljajić.

Kada je riječ o tome čime će se baviti u budućnosti, Ljajić je rekao kako ima mnogo planova, a posebno će se posvetiti jačanju stranke i razvoju njene infrastrukture.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI