fbpx

NAKON DUGE I TEŠKE KARANTENE Ova zemlja konačno otvara granice

Autor: Fena

Australija će ukinuti zabranu svojim državljanima da putuju van zemlje, objavila je vlada danas, a granice  će ponovo biti otvorene za kvalificirane radnike i međunarodne studente do kraja ove godine.

Više od 18 mjeseci nakon što je Australija zatvorila svoje međunarodne granice, potpuno cijepljeni građani više neće morati tražiti izuzetak za napuštanje zemlje, stoji u zajedničkom priopćenju ministarstva zdravlja i unutarnjih poslova.

Ova odluka je donesena jer se stopa cijepljenja odraslih u zemlji približila cilju od 80 posto.

Ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews rekla je da će ograničenja putovanja, uključujući i za one koji nisu državljani Australije, biti ublažena s povećanjem stope cijepljenja, prenosi AFP.

– Prije kraja godine očekujemo da ćemo dozvoliti ulazak kvalificiranim radnicima i međunarodnim studentima koji su potpuno cijepljeni – rekla je.

Australski premijer Scott Morrison, koji je nagovijestio ove promjene ranije ovog mjeseca, rekao je da je Australija sada “vrlo blizu” najavi recipročnih mjera za putovanja sa Singapurom, koji je jučer objavio da Australci više ne moraju u karantenu po dolasku.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI