fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nakon hapšenja Aleksića, još 20 djevojka javilo se za seksualno uznemiravanje

Autor: dnevno.ba

Beogradska policija zaprimila je 20 novih prijava protiv Miroslava Mike Aleksića, reditelja i vlasnika škole glume "Stvar srca", nakon što je uhapšen prije nekoliko dana.

Od trenutka kada je u javnost plasirana informacija da je on uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih pet učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve. Od njih sada uzimaju izjave koje će biti proslijeđene Višem javnom tužilaštvu koje će zatim donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu, pišu beogradske Novosti.

On je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine u prostorijama svoje škole seksualno napastvovao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica. Zasad mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene spolne radnje, a među žrtvama su, prema njihovim izjavama, također glumice Iva Ilinčić i Sara Zeljković. Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi danas trebalo početi uzimati izjave od oštećenih.

Aleksiću je nakon saslušanja u tužilaštvu odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će prvo boraviti u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije u vezi s koronavirusom. Zatvorsku ćeliju će u ovom periodu deliti s još trojicom pritvorenika, i to u dijelu zatvora koji služi kao karantin. Zatim će biti smješten u regularni zatvorski blok i ćeliju, gdje vjerovatno neće biti sam. Kao i svi drugi, imat će pravo na pakete i posjete dva puta mjesečno.

Inače, učitelj glume, prema svemu sudeći, ima problema da angažuje pravnu pomoć, pošto mu je u utorak punomoć otkazao i advokat Nemanja Jolović. Tako je za tri dana promijenio tri advokata, a još nekoliko poznatih kancelarija je odbilo da ga zastupa.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});