fbpx

NAKON ŠTO JE NEDAVNO OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR ZBOG UBOJSTVA: U zatvoru preminuo milijunaš Robert Durst

Autor: dnevno.ba

Američki bogataš Robert Durst, nedavno osuđen na doživotni zatvor za ubojstvo najbolje prijateljice nakon višegodišnjeg suđenja, umro je u ponedjeljak u zatvoru u 78. godini, rekao je njegov odvjetnik.

Multimilijunaš je umro “prirodnom smrću nakon niza zdravstvenih problema o kojima smo više puta obavještavali sud ovih godina”, rekao je odvjetnik Chip Lewis.

Robert Durst je u rujnu na sudu u Los Angelesu proglašen krivim za ubojstvo prijateljice Susan Berman hitcem u glavu u njezinu domu 2000. na Beverly Hillsu.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je tako htio prikriti svoju umiješanost u ubojstvo supruge Kathleen i ubio je Berman kako njujorškim policajcima ne bi dala neke važne informacije o njezinu nestanku 1982.

Robert Durst, crna ovca jedne od najvećih njujorških obitelji trgovaca nekretninama, uhićen je u ožujku 2015., dan prije emitiranja posljednje epizode biografskog dokumentarnog filma HBO-a u šest nastavaka “The Jinxa”, u kojoj je sasvim slučajno priznao zločin.

Odlazeći na zahod i zaboravivši da mu je uključen mikrofon, Durst si je promrmljao u bradu: “Što sam napravio? Sve sam ih ubio, naravno”.

U seriji se opisuje i još jedna krvava epizoda u Durstovu životu: ubojstvo susjeda kojeg je raskomadao i bacio u more.

U tom je slučaju oslobođen zahvaljujući vojsci uglednih odvjetnika.

U razgovoru s tužiteljima nakon uhićenja, Durst se branio tvrdeći da je tijekom snimanja dokumentarca bio pod utjecajem droge i da njegova izjava u kojoj priznaje zločine nema nikakvu važnost.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI