fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NAPETO U BIH Hrvati poručuju: Ovo je jedan od posljednjih testova tolerancije prema SDA!

Autor: dnevno.ba

U Ured predsjedavatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije stigao je prijedlog da se na poziciju ministra sigurnosti imenuje Selmo Cikotić, SDA. Takva ideja, tvrdi šef Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović čista je provokacija, javlja Dnevnik.ba.

“Ovo je jedan od posljednjih testova naše tolerancije prema SDA. Prijedlog nije prihvatljiv i neću podići ruku za njega”, rekao je.

“Ono što je za mene prihvatljivo, a kako bih sudjelovao u bilo kakvim rješenjima, jest izmjena Izbornog zakona s rješenjima za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. SDA je sve kreativnija u procesu udaljavanja s HDZ. Vidjet ćemo”, dodao je.

Cikotić je predložen na mjesto ministra sigurnosti nakon što je 2. lipnja dotadašnji ministar, Fahrudin Radončić podnio ostavku.

“Obzirom da je SDA blagovremeno dostavila službeni prijedlog kandidata za ministra sigurnosti BiH, pozivamo predsjedatelja Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltiju da hitno u parlamentarnu proceduru uputi prijedlog za imenovanje Selme Cikotića za ministra sigurnosti, kako bi se omogućilo efikasno funkcioniranje Ministarstva u očekivanom pogoršanju migrantske krize”, stoji u zahtjevu SDA.

No, zanimljivo je i kako je Cikotić od travnja 2007. do veljače 2012. godine obnašao dužnost ministra obrane u Vijeću ministara, no ta pozicija nije odgovarala Hrvatima Bugojna koji su tražili da se napokon precesuiraju zločini počinjeni nad Hrvatima u tom dijelu BiH. Cikotić je naime bio prvi čovjek operativne skupine “Zapad”, pod čijim su se zapovjedništvom nalazile sve postrojbe koje su počinile brojne zločine, a između ostalog počinile su i one u Bugojnu gdje je ubijeno 311 Hrvata, od toga 70 civila, a za 19 posmrtnih ostataka još se traga.

“SDA se Cikotićevom kandidaturom još jednom narugao hrvatskim žrtvama Bugojna, dosuo sol na otvorenu ranu 27 godina duge potrage za tijelima 19 nasilno odvedenih hrvatskih logoraša iz Bugojna. Nije im prvi put, ali neka bude posljednji, da umjesto optuženičke klupe Cikotiću namijene ministarsku fotelju. Je li to način na koji SDA želi graditi suživot u BiH? Ako jest, krajnje je licemjeran i pokvaren”, zaključili su iz Koordinacije udruga HVO HB Bugojna.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});